<>

 
 
 
Pikáns összecsapásra van kilátás a férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján: a Zvezda vendégeként nem lesz könnyű dolga a Zalgirisnek.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.80

Fanatikusai előtt győzhet simán a Zvezda

Pikáns összecsapásra van kilátás a férfi kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján: a Zvezda vendégeként nem lesz könnyű dolga a Zalgirisnek.
Kosárlabda Euroliga
Crvena Zvezda - Zalgiris Kaunas
Csütörtök, 20:45 óra

A szerbek nem felejtenek! Kommandósok és 2000 rendőr biztosította a Zvezda-Galatasaray meccset, és bizony úgy tűnik, hogy a Törökországban meggyilkolt Zvezda fanatikus, Marko Ivkovic halála még erősebbé tette a Zvezda amúgy sem gyenge hazai kemény magját! 20.000 ember énekli, dobolja, petárdázza és tombolja végig a meccset a Delije kemény magjának vezetésével. A Partizan Belgrád hiányában kijelenthetjük, hogy most a Zvezda otthona a legforróbb kosárlabda csarnok egész Európában! Alapvető különbség az "El clasico" résztvevőihez képest, hogy itt megszállottan hazafias csapatok találkoznak. Légiósból csak minőségit és nagyon keveset, ez a jelmondatuk!

A Zvezda agyonverte az Alba Berlint, 86-69-re nyertek a szerbek. Persze, nem lett volna ekkora az a bizonyos különbség, de a közönségük belehajszolta a rácokat a nagy győzelembe. Kellett is ez az önbizalmuknak a Galatatól elszenvedett hazai vereség után!

A Kaunas hagyományosan szintén hazai pályán vagánykodó csapat. Képzett magas emberekben nincs hiány, de Andersonon kívül ügyes irányítójuk vagy védőjük sajnos még nincs. Azért mondható így, mert előbb-utóbb előkap majd egy fiatal litván tehetséget a Zalgiris, hiszen ők elkötelezetten litván "emberanyagra" építenek.

Tipp: Crvena Zvezda - Zalgiris Kaunas, hendikep -7.5 pont 1 (1.80) - Tippmixpro

Nem sok esélye van továbbjutni egyik résztvevőnek sem, de saját hazájukban szigorú elvárások vannak mindkét csapattal szemben, így amit meg lehet tenni, azt bizony meg is fogják! A Kaunas legutóbb Barcelonában égett be, 17-tel kaptak ki – épp annyival, amennyivel a németek Belgrádban –, és hálát is adhatnak az égnek, hogy ennyivel megúszták! A meccs érdekessége az ifjú titán Boban Marjanovic palánk alatti harca lesz a veterán Robertas Javtokassal. Boban nevével kezdődik az Euroliga sorozatának legeredményesebb játékosainak felsorolása! Javtokas 35 éves, de képzettségével és rutinjával pótolja korából eredő hátrányát.

Mit várhatunk a meccstől?

Litvániában a hármast hamarabb tanulják dobni a srácok, mint a büntetőt, szóval a játék ezen szegmensét nem vitás, ki fogja nyerni. Ennek ellenére semleges pályán is jobbak 3-4 ponttal a szerbek, de így, hogy ezt a szurkolói tragédiát még mindig nem heverték ki, biztosak lehetünk benne, hogy ha lehet, még inkább fokozni fogja közönségük a pokoli hangulatot. Egymás elleni összevetésük létfontosságú lesz, így a litvánok érdeke jobb híján egy szoros vereség kell, hogy legyen, a Zvezdáé pedig legalább, hogy 8 pontot ráverjenek a litvánokra. -7.5-tel jó választásnak tűnik a Crvena Zvezda győzelme 1.80-ért!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!