<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: mesés lehetőségeket kínál a kedd

Svéd hoki, magyar kosár, ázsiai és osztrák foci. Ezernyi nagyszerű lehetőséget kínál a kedd. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

090. Skelleftea - Växjö, 1 (1.74) - svéd jégkorongbajnokság, 18:30

Szoros döntőt vív egymással a bajnoki 1. és egyben címvédő, valamint az alapszakaszt 3. helyen záró kihívó. A Skelleftea viszonylag simán nyerte az alapszakaszt, majd a rájátszásban sem a Brynäs, sem pedig a Linköping nem okozott neki gondot. A Växjö a negyeddöntőt és az elődöntőt is 4-2-vel zárta, előbb az Örebro, majd a Frölunda volt az áldozat. A döntő eddig meglehetősen érdekesen alakul: egyik csapat sem tudott még hazai jégen meccset nyerni: a Växjö a két idegenbeli meccset 2-1 és 4-2 arányban nyerte meg, a Skelleftea pedig 3-0 és 2-1 arányban nyert idegenben. A címvédő eddig egyszer sem vezetett a párharc során, most azonban hazai jégen ismét itt a hatalmas esély, hogy ezt megtegye, mellyel óriási lélektani előnyre is szert tehetne. Szerintünk összejön a címvédőnek!

095. Kecskemét – Pécs, 1 (1.27) – férfi kosárlabda NB I, negyeddöntő, 1. mérkőzés, 18:00

A Kecskemét a második helyen zárta a felsőházi középszakaszt, a legutóbbi öt meccse közül négyet megnyert. A bajnokság alapszakaszában is második lett (19-5), azaz hónapok óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. Otthon kifejezetten erős, tavaly október óta mindössze két veresége van. A Pécset hazai környezetben 25 ponttal verte, igaz vendégként 79-75-re megégett.

A PVSK 13-11-es mutatóval a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, majd másodikként futott be a következő etapban. Vendégként nem túlságosan acélos, a formája sem a legjobb, a kerete pedig nagyságrendekkel gyengébb a riválisénál. Sima 1-es lehet.

111. Al-Sadd - Foolad Khouzestan, 1 (1.78) - Ázsiai Bajnokok Ligája, 18:00

A C-csoport 1. és 4. helyezettje méri össze erejét az 5. fordulóban. Az Al-Sadd 7 ponttal vezeti a csoportot jelenleg, továbbjutása azonban közel sem biztos, köszönhetően az előző fordulóban a Tashkent otthonában elszenvedett 5-0-s zakónak. Ennél azért jobb csapatról van szó, amely reálisan pályázik a két továbbjutó hely egyikére. A Foolad nyeretlenül sereghajtó a csoportban, három döntetlennel eddig 3 pontot szerzett, vagyis még nekik is van továbbjutási reményük, keretük alapján azonban pozíciójuk reális. Igencsak defenzív csapatról van szó, amely három meccs alatt 1 gólt lőtt, viszont csupán hármat kapott. Az Al-Sadd számára ez egy kiváló lehetőség saját közönség előtt a továbbjutás bezsebeléséhez, illetve az üzbég zakó kiheveréséhez.

119. Mattersburg - Horn, 1 (1.70) - osztrák másodosztály, 18:30

A tavalyelőtt még első osztályú hazaiak az utolsó esélyük egyikéhez érkeztek: ha nem nyernek kedden, végérvényesen lemondhatnak a visszajutásról. A hátrányuk hat pont a Liefering mögött, amely csak nem akar hibázni az utóbbi időben. A zöldek 51 pontjukból 31-et szereztek otthon (10-1-3). A formájuk nem jó, kétszer kaptak ki az elmúlt másfél hétben, előbb a listavezetőtől otthon, majd a feltámadt Wacker Innsbrucktól idegenben.

A Horn jelenleg kieső helyen áll, de egy győzelemmel elmozdulhatna e helyről. 31 pontos, idegenbeli statisztikája 2-4-8, tehát nem sok jóra számíthat. A rossz statisztikához rossz forma is párosul: február vége óta képtelen nyerni az együttes. Az évadban eddig háromszor találkoztak, két Mattersburg-győzelem mellett egy döntetlen született, és a Horn még gól sem tudott rúgni ellenfelének. Ezúttal is a zöldek az esélyesebbek, tippünk szerint hozzák is a hazait.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!