<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: indul a hétfői tutivadászat

A palánkok világában két meccsen is erőteljes hazai esélyeket érzünk, míg a portugál focibajnokságban a Sporting vendégként is győzhet. Fogadjunk!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

020. Brindisi – Avellino, 1 (1.30) – olasz férfi kosárlabda-bajnokság, 20:00

Az olasz bajnokság hatodik helyezettje (15-12) a 13. Avellinót (10-17) fogadja. A Brindisi 9-4-et tud otthon, a legutóbbi négy hazai bajnokiját megnyerte. Három fordulóval az alapszakasz zárása előtt van tét a csapat számára, hiszen akár még feljebb is kapaszkodhat.

A vendégeknek már szinte mindegy a meccs, hiszen a rájátszást aligha éri el és kiesni sem fog. Tavaly decemberben, idegenben 80-77-re nyert a Brindisi, amely hétfő este újabb csapást mérhet az idegenben harmatos (4-9), a legutóbbi négy túráját elbukó Avellinóra.

025. Chicago - Milwaukee, 1 (1.23) - NBA, rájátszás, kedd, 01:00

A keleti 3. és 6. kiemelt csatája a főcsoport negyeddöntőjében, a Chicago 3-1-el várhatja az 5. összecsapást. A Bulls nem futott rossz alapszakaszt, végül 50-32 mérleggel zárt, a hajrában saját közönsége előtt gyakorlatilag verhetetlen volt. A Milwaukee 50%-os mérleggel került be a playoffba, vendégként viszont negatív eredménnyel zárt (18-23) mér úgy is, hogy utolsó 3 meccsét az alapszakaszban idegenben megnyerte. A párharcban mindkét chicagói meccset megnyerte a Bulls (103-91 és 91-82), a Milwaukee viszont saját pályáján is csak szenvedett. Keretben sokkal erősebb a Chicago, elég csak a Gasol-Dunleavy-Gibson-Hinrich négyest említeni. A palánk alatt és védekezésben is hatékonyabbak a Milwaukee csapatánál. Ugyan a Bucks az életéért küzd ezúttal Chicagóban, mégsem hisszük, hogy meglepetést tudnának okozni.

034. Norrköping - Gefle, 1 (1.75) - svéd bajnokság, 19:00

Két meccset bukott zsinórban a Norrköping csapata, ám ez egy kissé becsapós eredmény. Előbb ugyanis a kiváló Elfsborg nullázta a csapatot, utána pedig az otthon mindig nagyon erős Helsingborg ellen veszített a gárda. Ennek ellenére mi nem írnánk le a Norrköpinget. A Gefle jól kezdte a szezont, de két győzelem után kissé lassulni látszik, kikapott az AIK-től, majd ikszelt a Halmstaddal. A középmezőnynél most sem néz ki több a csapatnak, talán a kiesést sikerül elkerülni. A Norrköping sokkal többre hivatott, legutóbbi két mérkőzését megnyerte a Gefle ellen. Nagyon nem valószínű, hogy zsinórban háromszor is kikapjon, ezért mi abban bízunk, hogy felszívja magát a csapat és otthon tartja a három pontot.

050. Moreirense - Sporting CP, 2 (1.50) - portugál bajnokság, 21:00

A 11. fogadja a 3. helyen állót a 30. forduló hétfő esti zárómeccsén. A Moreirense középcsapat, 36 pontja azt jelenti, hogy a kieséstől nem kell tartania (13 pontra van a veszélyzónától), ugyanakkor a top5-re sincs sok esélye, ettől jelenleg 11 pontra van. Vagyis komoly motivációja már nem nagyon van az együttesnek ebben a szezonban, ezt azonban újoncként aligha bánja a hazai alakulat.

A Sporting a tavalyi ezüstérem idén egyelőre csak a 3. helyen kullog, ugyanis a Porto-Benfica párossal nem nagyon tudja felvenni a versenyt. A 3. helye viszont egyelőre biztonságban van, a Braga pontvesztésével hétfő este akár 12 pontra is meglóghat a Sporting. Vendégként a 8-4-2 mérleg nem rossz és a 23-13-as gólkülönbség sem az. A Sporting motivációja jelentősebb, hiszen közelebb zárkózhat a 2. helyezetthez egy hétfő esti sikerrel és szerintünk ezt a lehetőséget nem is hagyja kárba veszni a gárda!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!