<>

 
 
 
A Sevilla és a Dnipro vívhatja az idei El-kiírás döntőjét Varsóban szerda este és szerintünk jó esély van rá, hogy a spanyolok megvédik címüket!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Szerintünk nem kérdéses: megvédi címét a Sevilla!

A Sevilla és a Dnipro vívhatja az idei El-kiírás döntőjét Varsóban szerda este és szerintünk jó esély van rá, hogy a spanyolok megvédik címüket!
Európa-liga döntő
Dnipro - Sevilla
Szerda, 20:45

Hosszú és rögös út van mindkét alakulat mögött. Az ukránoknál még tart a bajnokság, a két óriás mögött jelenleg a 3. pozíciót foglalják el, de a kékeknek van esélyük megszerezni az ezüstérmet, amely ugye BL-selejtezőt ér. Vagy, ha megnyerik Miron Markevich fiai az EL-t, úgy már a főtáblán találják magukat... De ne szaladjunk ennyire előre! Vladék a csoportküzdelmeket nem kezdték jól, de a hajrára összekapták magukat, így összejött a továbbjutás. Ezt követően bámulatos szériát produkált a Dnyipro, ugyanis az Olympiacost, az Ajaxot, a Club Brugge-t és a Nápolyt is így ejtette ki, hogy "hazai" környezetben még csak gólt sem kapott. Pedig nem is otthon, hanem Kijevben volt kénytelen meccselni a társulat.

A szervezett védekezés jellemzi Svatokékat, a bajnokságban is mindössze 17-szer kapituláltak 25 mérkőzésen. A formájukra némiképp hatással volt a többfrontos küzdelem, ugyanis a pontvadászatban két vereség is becsúszott. Összességében azonban remek idényt futnak Rotanék. A keretben egy középpályás és egy csatár nem lehet ott a fináléban, egy másik középpályás szerepeltetése pedig erősen kérdéses.

A Sevilla ismét remek évet zárhat. Unai Emery vezetésével látványos, attraktív futballt mutattak be Reyesék, akik elsősorban otthon voltak életveszélyesek. A La Ligában az 5. helyen zártak, a 3. legtöbb gólt rúgták Baccáék, Sevillában csak a Real tudott nyerni. A bajnokságot két győzelemmel zárták Banegáék - tehát jó passzban érkeznek Varsóba a fehér-pirosak.

AZ Európa Ligában a Feyenoord mögött csak másodikként lépett tovább a társulat, utána viszont nem ismertek kegyelmet Vidalék. A Gladbach, a Villarreal, a Zenit és a Fiorentina sem tudta már legyőzni Gameiróékat, csak a péterváriaknak jött össze egy iksz, a többi találkozót behúzták az andalúzok. A címvédő keretében is lesznek hiányzók, Beto kapus mellett Pareja, az argentin bekk sérült.

179. Dnipro - Sevilla, 2 (1.55) - Tippmix

A Dnyipro várhatóan óvatosabb taktikát alkalmaz majd, mind hispán riválisa, szerintünk a Sevilla lép fel majd támadólag. És ezzel a gyors, sok futáson alapuló letámadással nem nagyon tudnak majd mit kezdeni az ukránok. A döntőben sem lehet megállítani M'Biáékat, így a serleget ezúttal is elhódítják a déliek. Mi a Sevillára fogadunk, tippünk tehát: 2-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!