<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Nem stabil még a Vidi, a tippünk ezért…

Egy magyar csapat még Walesben sem mehet biztosra, sőt. A BL-selejtező első felvonásának kimenetelére nem tippelünk, ám jó esélyt látunk rá, hogy mindkét együttes szerez legalább egy gólt.
BL-selejtező
TNS (walesi) – Videoton
Kedd, 20:00 óra

Két győzelemmel, 6-2-es gólkülönbséggel lépett tovább a feröeri B36 Torshavn csapatán a walesi The New Saints, amely így jogot szerzett arra, hogy összemérje az erejét a sorozatba most beszálló magyar bajnokkal. A rivális 2-1-re diadalmaskodott idegenben, majd 4-1-re nyert otthon, a párharc hőse vitathatatlanul az összesen négy találatig jutó Michael Wilde volt. A lassan 32 éves angol támadó jó ideje a TNS gólfelelőse, Bernard Casoni, a Vidi edzője fel is hívta rá a figyelmet, hogy kordában kell tartani, ugyanis állandó veszélyt jelent az ellenfél kapujára.

A TNS 23-8-1-es mutatóval nyerte meg a walesi Premier League-et, figyelemre méltó a 32 meccsen szerzett 90 gól. Hazai környezetben - a műfüves talajú Park Hallban, ahol ezer néző jelent telt házat - négy döntetlen mellett 12-szer győzött, s egyszer sem (!) fordult elő, hogy ne szerzett volna legalább egy gólt. A TNS a két nyári felkészülési összecsapásán is hármasával szórta, s bár egyelőre nem lehet igazán játékban, azért a Torshavnnak csak berámolt féltucatnyi találatot. A walesiek edzője, Craig Harrison büszkén hangoztatta, hogy két és fél éve senki sem tudta legyőzni őket hazai pályán…

TNS – Videoton, mindkét csapat szerez gólt (1.65) - Tippmixpro

Egyelőre nincs csúcsformában a Vidi, amely sima hármast kapott a Fraditól otthon a Szuperkupa-meccsen. A fehérváriak alaposan átformálták az előző évad együttesét, nyilván beletelik még egy kis időbe, mire a játékosként BL-győztes francia Casoni összegyúrja a társaságot. A hétfő reggeli repülőút előtt kiderült, hogy a sérült Feczesin Róbert és Rémi Mareval mellett Branislav Danilovic, Filip Pajovic és Mirko Ivanovski sem tarthat a csapattal Walesbe. Aki esetleg nem tudná, az adminisztrációs problémák miatt itthon maradó Danilovic a székesfehérváriak első számú kapusa, Pajovic a helyettese… Casoni a 23 éves Gábor Péterrel vagy a 18 esztendős Gyánó Józseffel kalkulálhat a háló előtt - egyikük sem védett még NB I-es meccsen.

Mindez azt is jelenti, a piros-kékek első számú terve alighanem az lesz kedden (a meccset a Duna Tv közvetíti), hogy olyan eredményt érjenek el odakint, amellyel esélyük marad a továbbjutásra. Nem hinnénk, hogy a Vidi megússza gól nélkül, ezért legalább egyet szereznie kell.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!