<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bízunk a bosnyákokban: jöhet a gólváltás

A B-csoport hetedik fordulójának rangadóját Brüsszelben rendezik: gólváltással számolunk a belga-bosnyák összecsapáson. Nézzük a részleteket!
Eb-selejtező, B-csoport
Belgium - Bosznia-Hercegovina
Csütörtök, 20:45 óra

A B-jelű hatosban így fest a helyzet hat kör után: 1.Wales 14, 2. Belgium 11, 3. Ciprus 9, 4. Izrael 9., 5. Bosznia 8, 6. Andorra 0.

Marc Wilmots alakulata az első öt játéknapon hozta a kötelezőt, három győzelme mellett ponttal jött haza a bosnyákoktól, kisebb botlásnak csak a Wales elleni hazai iksz számított. Aztán az idén júniusban, Cardiffban elveszítette veretlenségét a vörös sereg. Hiába játszottak fölényben Witselék, Bale az első félidőben bevitte a mindent eldöntő találatot. A szövetségi kapitány a szünetben beküldte Benteke mellé Lukakut is, ám nem hozott gólt a lehetőségek.

A belgáknak remek sorozatuk szakadt meg júniusban: 2011 októbere óta nem szenvedtek vereséget selejtező tétmérkőzésen. Hazai környezetben 2010 szeptembere óta nem kaptak ki, pedig 12 selejtezőn mérettették meg magukat (7-5-0). A szövetségi kapitány újra számolhat a Walesben eltiltott Kompanyval.

A bosnyákok Safet Susiccsal vágtak neki a selejtezőnek, de a kínos eredmények után immár Mehmed Bazdarevic irányítja a nemzeti tizenegyet. Az első négy játéknapon csak két iksz jött össze a balkániaknak, a két vereség különösen arcpirító volt a vébé-résztvevőtől: otthon Ciprustól és Izraelben. A folytatásban aztán végre jött két siker Dzekóéknak, előbb Andorrában, majd otthon az izraeliek ellen húzták be a kötelező három-három egységet Besicék. A keretben a meghatározó játékosok bevetésre készen állnak.

16840. Belgium - Bosznia-Hercegovina, mindkét csapat szerez gólt (1.95) - Tippmix

Pjanicék kerete erős, ezt az elmúlt esztendőkben bebizonyították. A selejtezősorozat elejét elrontották Viscáék, de a helyzetük így sem teljesen reménytelen. A harmadik, pótselejtezőt érő hely megszerzéséhez ma pont kell, utána pedig már nem szabad rontaniuk... Hat forduló után a B-csoportban a legkiélezettebb a helyzet... Brüsszelben gólt kell rúgniuk a bosnyákoknak, és szerintünk ez sikerül is majd nekik. Viszont De Bruyne-ékben is benne van a találat. Mindkét csapat beköszön ezen az estén! Mi erre fogadunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!