<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Na nehogy már kikapjunk Görögországban…

Valamennyi hazai meccsét elvesztette a görög válogatott ebben az Eb-selejtezőben, míg a mieink még veretlenek. Ebből indultunk ki, no meg abból, hogy nem várható gólzápor.
Eb-selejtező
Görögország – Magyarország
Vasárnap, 18:00 óra

Ezt bizony kevesen hitték volna: miközben idehaza össznépi számolgatás zajlik, hogy juthatunk ki a 2016-os Európa-bajnokságra (nem állunk rosszul…), addig a görögök már hónapok óta a sorozat végét várják. Egészen elképesztő, milyen gyalázatos teljesítményt nyújtott az F-csoport legtöbbre taksált együttese: a kilenc eddigi meccsen három döntetlen és hat zakó a mérleg. Történjen bármi vasárnap este, biztosan az utolsó helyen zárnak Toroszídiszék, sejthető, mekkora a harci kedv a hazai fiúkban. A szombati sajtótájékoztatót kis balhé zavarta meg, néhány újságíró és egy-két labdarúgó konkrétan üvöltözött egymással.

Görögország négy mérkőzést játszott eddig odahaza, íme a nevetséges mérleg: 0-1, 0-2, 0-1, 0-1. Vagyis Románia, Észak-Írország, Feröer és Finnország is győzni tudott: miért ne sikerülne ez a motivált és nagy lehetőség előtt álló magyar csapatnak?

A mieink mérlege idegenben két győzelem és két döntetlen, házon kívül 4-2 a gólkülönbségünk. Talán mondani sem kell, hogy a magyarok harmadik helyezése már megvan, ám összejöhet a továbbjutást érő második pozíció is. Ehhez az kell, hogy Dzsudzsákék több pontot szerezzenek Athénban a Feröeren fellépő Romániánál. Ha ez nem jön össze, s harmadikként zárunk, nem lesz jelentősége, mire megyünk Görögországban, hiszen az utolsó helyezett elleni eredmények elvesznek az összevetésben. Ám, hogy bonyolítsuk a képletet, a legjobb csoportharmadik hely (s ezzel a kijutás Franciaországba) még meglehet.

Főtipp

39028. Görögország – Magyarország, X2 (1.42) – Tippmix

Melléktipp

39071. Görögország – Magyarország, kevesebb, mint 1,5 gól (2.20) – Tippmix

Nem vitás, hogy amíg púp a görögök számára a meccs, addig a Feröer elleni győzelemtől feltüzelt magyar csapat hajtani fog, más kérdés, hogy a kilenc eddigi találkozón szerzett nyolc találat nem túl sok. Bernd Storck kapitány a szombati sajtótájékoztatón sejtetni engedte, hogy Németh Krisztián ott lesz a kezdőben, az MTI által várt csapat pedig így fest: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Nagy Á., Elek Á. – Németh K., Gera, Dzsudzsák – Böde.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!