<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

61 milliót bukott egy kosármeccsen a budapesti pénzszállító

A pénzszállítóként dolgozó budapesti István két zuglói bankból lopott el három zsáknyi pénzt, majd feltette az egészet a Bonn–Bilbao kosármeccsre. Összesen 61 millió 14 ezer forintot kockáztatott – mindent elbukott…

90-81-re győzött a spanyol együttes október 20-án a férfi Európa-kupa csoportmeccsén, s ez bizony igencsak érzékenyen érintett egy magyar fogadót. Ahogy arról a Bors beszámolt, az István nevű férfi a németek sikerére fogadott, két budapesti lottózóban több mint 61 millió forintért.

A meccsről brit portálok órákkal korábban már megírták, hogy az esélytelenebbnek kikiáltott Bilbao idegenbeli győzelme várható az összeállítások alapján. S valóban, a Bonn már az első negyedben óriási, 16 pontos (15-31) hátrányba került, melynek még a felét sem tudta lefaragni a meccs végére (81-90 – egyébként három forduló után mindkét együttes 2-1-es mutatóval áll az A-csoportban).

Ha bejön István tippje, másfél óra alatt tisztán 52 millióval lett volna gazdagabb, azaz összesen 113 milliót nyert volna. De nem így történt. A budapesti férfi gépészmérnök, de játékszenvedélye miatt elveszítette a munkáját. Végül pénzszállítóként tudott elhelyezkedni. Október 19-én két zuglói bankból kellett elhoznia a pénzeszsákokat.

– Megbolondított a pénz látványa, csak egy kicsi, körülbelül háromcentis lyuk volt a zsákon – vallotta a rendőrségen a férfi.

A munka végeztével István nyugodtan távozott munkahelyéről, táskájában több, mint hatvanmillió forinttal. Első útja egy belvárosi lottózóba vezetett, ahol, mint mondta, leesett az alkalmazottak álla, amikor közölte, hogy mekkora összeget akar megtenni egyetlen mérkőzésre. A helyiséget kiürítették, és kihívták a cég ellenőrét is. A szabályok szerint ebben a lottózóban negyvenmillióért fogadhatott, ez volt a plafon. Ezért átkísérték egy másik fogadóirodába, a maradék húszmilliót már ott játszotta meg.

Ezután elment vacsorázni, és egy moziba is beült. A vetítés után bement egy kávézóba, és remegő kézzel megnézte a végeredményt. Amikor rájött, hogy mindent elbukott, feladta magát a rendőrségen. Súlyos játékfüggősége miatt elmeorvosi megfigyelés alatt tartják.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!