<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Itt a tuti tipp a norvég-magyar pótselejtezőre

Több mint négy évtized után lehet ismét Eb-résztvevő a magyar futballválogatott, engedtessék meg nekünk, hogy a norvég győzelmet ne ajánljuk a pótselejtező első felvonásán.
Eb-pótselejtező, 1. mérkőzés
Norvégia – Magyarország
Csütörtök, 20:45 óra

Hogy akkor mire fogadunk? Gólokra! Egészen pontosan arra, hogy kettő, vagy három találat születik Oslóban. Bernd Storck, a mieinket irányító német szakvezető nem győzte hangsúlyozni, nagyon fontos lenne, csapata gólt szerezzen a csütörtöki találkozón, ám még ennél is lényegesebb, hogy ne kapjon. Attól tartunk, az elsődleges szempont az lesz, Király Gabi kapuja a lehető legtovább érintetlen maradjon, alighanem markáns védekezésre rendelkeznek be a magyarok – legalábbis a meccs elején.

Egy gyors norvég találat persze változtathat a forgatókönyvön, ám az északi riválisra sem nagyon jellemző, hogy kitömné az ellenfelét. Az Eb-selejtező H-csoportjában a harmadik helyen záró Norvégia 6-1-3-as mutatót hozott össze, a tíz fellépésén 13 gólt szerzett, és 10-et kapott. Otthon 3-1-1 a vonatkozó mutató, a 6-3-as gólkülönbség azt mutatja, hogy nehéz feltörni a védelmet. Különösen igaz ez akkor, ha hozzátesszük, hogy az olaszok 2-0-ra győztek Oslóban, majd jött a bolgárok 2-1-es legyőzése, majd három olyan meccs, amelyen nem kapott gólt Norvégia. Az azeriek elleni 0-0-t leszámítva négy hazai összecsapásukon jött a 2-3 találatos opció…

33851. Norvégia – Magyarország, 2 vagy 3 gól (1.90) - Tippmix

A mieink eredménysorát alighanem mindenki kívülről fújja: a 4-4-2-es mutató nem rossz, csakhogy rém gyenge coportban zártunk a harmadik helyen, úgy, hogy az első és a második helyezettet, valamint a csoportutolsó Görögországot egyszer sem sikerült legyőzni. A 11-9-es gólkülönbségben benne van az athéni „őrület”, a szinte tét nélküli 4-3.

A várható magyar kezdőcsapat
Király – Fiola, Kádár, Guzmics, Leandro – Elek, Gera, Nagy Ádám – Lovrencsics, Dzsudzsák – Nikolics

Ami az összeállításokat illeti, a norvégok a legerősebb csapattal játszhatnak, s bár világklasszisuk nincs, a magyarok légiósoknál erősebb csapatokból érkeztek (Hertha, Krasznodar, Celtic, Rosenborg, Olympiakosz, Mönchengladbach, Norwich City), nem véletlen, hogy a keret összértéke kétszer annyi, mint a magyaroké. Nálunk Juhász kihagyja az első meccset, Tőzsér nem kapott meghívót, Gera és Elek helye biztosnak tűnik a középpályán. Az öt idegenbeli selejtezőn Magyarország kétszer játszott 2-3 gólos meccset (1-1 Romániában és Észak-Írországban), tippünk szerint csütörtökön jön a harmadik.

 
 
  • 4potyilacika2015november13.07:18ÚjVálasz

    Na ahogy elnézem 10\1 a mutatótok tegnap.Erre én is képes vagyok...pedig még 20ftot nem nyertem az életbe soha ezen a xar tippmixen.És amilyen elátkozott szerencsétlen patkány vagyok,nem is fogok

     
  • 3potyilacika2015november12.21:24ÚjVálasz

    Ne aggódjon aki a magyarokra fogadott.Mivel €n kivétel nélkül mindig elbukok mindent, ezért a magyarok simán nyernek

     
  • 2potyilacika2015november12.21:16ÚjVálasz

    Hát ilyen tényleg nincs hogy a qwa ki.aszott magyarok idegenben nyernek 1-0ra.Mikor döglök már meg?

     
  • 1potyilacika2015november12.20:32ÚjVálasz

    1.87tel a norvégok?Ez elég baráti.Ennyire alulbecsülik a norvégokat?20 ezret raktam fel 1re...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!