<>

 
 
 
Lejátszották a BL-nyolacddöntők első mérkőzéseit, az alábbi összeállításban pedig elolvashatod, mit vártunk a sorsolást követően a párharcoktól.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

BL: kik jutnak a nyolc közé? Oddsok, tippek

Lejátszották a BL-nyolacddöntők első mérkőzéseit, az alábbi összeállításban pedig elolvashatod, mit vártunk a sorsolást követően a párharcoktól.
Gent (2,80) – Wolfsburg (1,33)

A belga listavezető némi meglepetésre jutott tovább csoportjából, ám korántsem érdemtelenül; a Valenciát és a Lyont előzték meg a H-jelű kvartettben. Ettől függetlenül alighanem az egyike volt azon csapatoknak, melyet legszívesebben kaptak volna ellenfélül a csoportgyőztesek, nos végül a Wolfsburgnak "kedvezett" a sorsolás. De hogy utólag is örülnek-e majd a németek, az korántsem olyan biztos. Valamivel azért nálunk is esélyesebbek a Farkasok, de ha túlságosan könnyelműen viszonyulnak a párharchoz, meg is égethetik magukat!

Profitipp: Wolfsburg jut tovább (1,33)

Roma (3,90) – Real Madrid (1,17)

Az örök városban nagy a baj, a csoportban a vártnál nehezebben kaparintották meg a 2. helyet a Leverkusen és a BATE előtt, a bajnokságban pedig szintén bukdácsolnak a rómaiak, ez pedig Rudi Garcia állásába került, egyelőre azonban a régi/új edző, Luciano Spalletti sem tudta üzemi hőfokra tüzelni a játékosokat. Érdekesség, hogy a madridiaknál is edzőváltás történt az őszhöz képest, immáron Zinedine Zidane irányítja a blancókat, ami érezhetően jót tett a csapatnak. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a Róma akár csak megnehezítse a Real dolgát, magabiztos madridi továbbjutást várunk!

Profitipp: Real Madrid jut tovább (1,17)

Benfica (1,88) – Zenit (1,73)

Az egyik legkiélezettebb párosítás a nyolc közül, közel azonos eséllyel vághatnak neki a csapatok az egymás elleni oda-visszavágós mérkőzéseknek. A portugálok magabiztosan jutottak tovább a csoportból – igaz az Atletico megelőzte őket – és a bajnokságban is tapadnak az éllovas Sportingra. Bár az oroszok várakozáson alul teljesítenek a Premjer Ligában, a BL-ben ellentmondást nem tűrő magabiztossággal húzták be a H-csoportot. Egyedül amiatt szavazunk bizalmat a Zenitnek, mert a visszavágót rendezik majd Szentpéterváron, ahol a Benficánál már nagyobb csapatok is "megfáztak" a közelmúltban.

Profitipp: Zenit jut tovább (1,73)

PSG (1,63) – Chelsea (2,02)

Normál esetben ez is egy végletekig kiélezett, utolsó pillanatokig izgalmas párharc lehetne, a csapatok idei teljesítménye azonban másra enged következtetni. A Chelsea ugyanis hiába nyerte meg a csoportját – azt is elég nagy nehézségek árán – a bajnokságban hihetetlen mélyrepülést produkál, szemben a párizsiakkal, akik toronymagasan vezetik a Ligue 1-et és bár csak másodikok lettek a Real mögött az A-csoportban, egyenrangú ellenfelei voltak a királyi gárdának, sőt... Hiddink érkezésével kezd magára találni a londoni alakulat, ettől függetlenül szerintünk Fabregasék kevesek lesznek Ibráék ellen.

Profitipp: PSG jut tovább (1,63)

PSV (3,80) – Atletico Madrid (1,18)

Hiába a hollandok meglepő továbbjutása a Manchester United előtt, a 16 között nem hisszük, hogy sok babér terem majd Philip Cocu alakulatának; a spanyol Atletico alighanem túl nagy falat lesz az eindhovenieknek. Egyrészt a BL tapasztalat is a matracosok mellett szól, másrészt egyszerűen jobb csapata van Diego Simeonénak, amit szerintünk a párharcban a pályán is bebizonyítanak majd.

Profitipp: Atletico Madrid jut tovább (1,18)

Dinamo Kijev (3,40) – Manchester City (1,23)

A City hiába próbálkozik, évek óta nem tud maradandót alkotni a nemzetközi kupaporondon, bár úgy tűnik, a csoportból való továbbjutás legalább már nem okoz akkora problémát az angoloknak. Papíron óriási különbség van a két klub között és bár Ukrajnában nem lesz könnyű dolga Agüeróéknak, a visszavágón azért illene magabiztosan behúzni a továbbjutást.

Profitipp: Manchester City jut tovább (1,23)

Arsenal (3,80) – Barcelona (1,18)

Szegény ágyúsokra rájár a rúd az utóbbi években a BL-ben, hiszen rendre a Bayern-Barca duóból kapnak ellenfelet az egyenes kieséses szakaszban és még egyiküket sem sikerült búcsúztatni a közelmúltban. Ha csak az Arsenal formáját nézzük, akkor erre talán most lehetne a legnagyobb esély, hiszen rég nem látott magaslatokban szerepel Wenger együttese a PL-ben és a londoniak játéka is meggyőző, de pechjükre a katalánoké még inkább... A Messi – Neymar – Suarez hármas a világ legjobb támadósora, akik ha kedvet kapnak, bármelyik védelmet képesek szétzilálni. Szerintünk az Arsenalé sem ússza meg...

Profitipp: Barcelona jut tovább (1,18)

Juventus (3,40) – Bayern München (1,23)

A sorsolás pillanatában ennek a párharcnak a győztese sem volt kérdéses, azóta viszont beindult a torinói henger és a zebrák elfelejtettek veszíteni; zsinórban 11 sikernél jár Allegri együttese, ami mindenképpen intő jel lehet a bajorok számára. Persze pánikra semmi ok a Bayern háza táján, hiszen Guardiola alakulata magabiztosan vezeti a Bundesligát és szintén sikert sikerre halmoz. Ha tehát nem is könnyedén, de a Münchent várjuk a nyolc közé.

Profitipp: Bayern München jut tovább (1,23)

Összodds a 8 továbbjutóra: 9,24

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!