<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Arsenal-Barca: a gólváltás elkerülhetetlen?

3-1, 1-2, 4-1, 2-2, 2-1, 4-2, 1-1 – a Barcelona szempontjából ilyen eredmények születtek a BL-ben, ha a spanyolok az Arsenallal találkoztak. A gólváltás ezúttal is nyerő tipp lehet.
Bajnokok Ligája
Arsenal - Barcelona
Kedd, 20:45

Sokféle ötletet el tudunk képzelni a kedd esti csúcsütközetre: benne van a pakliban, hogy már a BL-nyolcaddöntő első felvonásán előnyt szerez a Barca (1.65), akárcsak az, a győzelmet olyan találkozón éri el, amelyen születik legalább három találat (2.25). Mi mégis inkább a „sima” gólváltásra szavazunk, ennek ugyanis hagyománya van ebben a párharcban.

Az angol és a spanyol együttes az elmúlt másfél évtizedben hétszer találkozott a legrangosabb európai sorozatban, és ez a kimenetel minden egyes meccsen realizálódott. A 32 találkozó óta veretlen, címvédő FC Barcelona ezúttal Londonban kezd. A katalán együttes az első lehet a BL történetében, amelynek sikerül a címvédés, sőt a jogelőd BEK-et is figyelembe véve 26 év után fordulhat elő először, hogy az előző évi győztes megismétli sikerét. Legutóbb az Arrigo Sacchi vezette AC Milan nyert egymás után, 1989-ben és 1990-ben BEK-et.

A Barcelona és az Arsenal eddig hétszer csapott össze a BL-ben, s a londoni Ágyúsok csupán egyszer, a 2011-es nyolcaddöntőben tudták legyőzni riválisukat, de továbbjutást az a siker sem ért. Arsene Wenger csapatának szombaton megszakadt a 14 mérkőzés óta tartó győzelmi szériája az FA Kupában, címvédőként ugyanis a legjobb 16 között – erősen tartalékosan - 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán a másodosztályú Hull Cityvel. A Luis Enrique vezette Barcelona bajnokin szombaton 2-1-re nyert az újonc Las Palmas vendégeként, de a hajrában az ellenfélnek kevés hiányzott az egyenlítéshez.

27767. Arsenal – Barcelona, mindkét csapat szerez gólt (1.60) - Tippmix

Az Arsenalnak nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja állítani a katalánok csatártrióját, Lionel Messit, Neymart és Luís Suárezt, akik közül utóbbi már 41 gólnál jár ebben az idényben minden versenysorozatot tekintve.

„Kedden este maximális koncentrációra lesz szükségünk, ugyanis a jó védekezés mellett az is kell, hogy kihozzuk a legtöbbet a labdabirtoklásból” - nyilatkozta Arsene Wenger, aki az FA Kupa-meccsen pihentette az egyébként is megfázással küzdő világbajnok irányítóját, Mesut Özilt. A német középpályás kedden visszatér, ahogyan Aaron Ramsey is. A két csapat 2006-ban BL-döntőt játszott, s akkor a Barcelona egygólos hátrányból fordítva nyert 2-1-re.

Ami a keddi ütközetet illeti, a két csapat csaknem a legerősebb összeállításban szerepelhet, a vendégeknél Bartra és Sandro nem utazott el Londonba. Az szinte biztosra vehető, hogy a félelmetes MSN ezúttal sem marad gól nélkül, s egy találatra a Sánchez (korábbi Barca-futballista), Özil, Giroud támadószekcióra építő Arsenal is jó lehet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!