<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 5 mérkőzés, 7.3-as szorzó

Öt tippel érkezünk a pénteki kínálatból: a Copáról, a spanyol kosárliga döntőjéből, a mallorcai tenisztornáról és természetesen az Eb-ről hoztunk ezúttal ötleteinket.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

10401. K. Flipkens - V. Cepede Royg, 1 (1.40) - Mallorca női egyes 14:00

Negyeddöntőjéhez érkezett a mallorcai női füves pályás tenisztorna, ahol egy viszonylag könnyű mérkőzésnek nézhetünk elébe. Kirsten Flipkens eddig nagyon szépen menetel a tornán, az első körben rögtön az első helyen kiemelt, az idei Roland Garros friss bajnokát, Gabrine Muguruzat verte, majd Monica Puig következett számára, ám ő sem jelentett akadályt. Most egy selejtezőből feljutott, és eddig szépen menetelő paraguayi teniszezőt kapott a negyeddöntőben, aki az előző körben Siegemundot verte döntő játszmában, ám ez már az ötödik mérkőzése volt a selejtezős meccsekkel együtt, így a frissesség mindenképpen a belga mellett szól. Ám a frissesség mellett a rutin és a világranglistás helyezés is dönthet, a jelenleg 30 éves, és sok nagy csatát megélt Flipkens győzelmére tippelünk, és őt várjuk az elődöntőbe a mallorcai füves pályás tornán.

21496. Olaszország - Svédország, 2.5 gól alatt (1.50) - Európa-bajnokság, 15:00

Az olaszok magabiztosan focizva verték 2–0-ra a belgákat az E-csoport rangadóján. A Juventus védelme stabil volt, a kiváló belga támadók alig-alig tudtak helyzetbe kerülni. Az előre játékkal sem volt probléma, Conte jól rakta össze az azurrikat.

A svédek szenvedtek az első félidőben az írek ellen, majd miután hátrányba kerültek a második félidő elején, nagyobb sebességre váltottak, és sikerült is kiegyenlíteniük. Ibrahimovics "gólpasszig" jutott, viszont a támadójáték összességében akadozott. Nincs igazi irányítója a sárga-kékeknek, és ez alapjaiban meghatározza az északiak teljesítményét. Olasz győzelem várható, és - úgy véljük - semmiképpen sem lesz gólzápor.

07474. Csehország - Horvátország, 3.5 sárgalap felett (1.50) - Európa-bajnokság, 18:00

A csehek vereséggel kezdték a tornát: bár sokáig jól tartották magukat Pavel Vrba fiai, a hajrában a spanyolok értékesítették sokadik helyzetüket. Cechék összességében nem nyújtottak rossz produkciót, igyekeztek lezárni a széleket, viszont a védekezés felemésztette erejüket, Necidékhez alig jutott el a labda. Lehetőségeik így is voltak Lafatáéknak, a legnagyobb talán a ráadásban, ám nem jött össze a gól. A horvátok 1-0-ra verték a törököket, így 3 egységgel várhatják a folytatást. Modricék fölényben futballoztak, megérdemelt sikert arattak, de azért a játékuk nem volt lenyűgöző. Mentek előre becsülettel Perisicék, de olykor az ötletesség hiányzott a futballjukból. Érdekes helyzetben vannak Mandzukicék: egy ponttal nem feltétlenül lehetnek elégedettek, hiszen az utolsó mérkőzést a hispánokkal vívják majd. Jobb lenne letutizni a továbbjutást, gondolhatják Cacic mester fiai.

Brutálisan kiélezett meccset várunk. A csehek győzelmi kényszerben lépnek pályára, de a horvátok sem ülhetnek a babérjaikon. Mindkét oldalon vannak "jóvérű" futballisták, akik hajlamosak rugdosódni. Ahogy telik az idő, úgy válik egyszer feszültebbé a légkör - ez pedig lapokat hoz majd, négyet feltétlenül...

03021. Barcelona - Real Madrid, meccsgyőztes, 1 (1.50) – spanyol férfi kosárlabda-bajnokság, 19:00

Szerdán megcsíptük a Barca sikerét a három nyert meccsig tartó spanyol bajnoki döntő első meccsén, igaz, nagy adag szerencsére szükségünk volt. A katalánok ugyanis az utolsó negyedben leadták a nagy nehezen összehozott ötpontos előnyüket, és Perperoglu konkrétan a lefújás pillanatában dobta a győztes duplát. Zseniális meccs volt (100-99), hazai oldalon Doelmann hat triplát süllyesztett el a gyűrűben, míg Perperoglu 18 pontig jutott. A Real Madridban a 21 egységet összehozó Carroll lett a legeredményesebb, de szórták a hármasokat a többiek is.

Pénteken ismét a Barca játszik otthon, ez a finálé első meccsén 6500 szurkoló lelkesítését jelentette. A katalánok és a madridiak egyaránt 29-5-ös győzelmi mutatóval hozták le az alapszakaszt, a Barcelona 15-2-t tudott otthon, a Real 13-3-at idegenben. A rájátszás első körében Navarróék 2-0-ra legyőzték a Fuenlabradát, majd 3-1-re végeztek a Laboral elleni elődöntőben. A Real kétszer veszített, hiszen 2-1-es (Murcia) és 3-1-es (Valencia) teljesítménnyel jutott be a fináléba. Kiegyenlítettek az erőviszonyok, a játékosok nagyszerűen ismerik egymást. Ebben az idényben ötször - egymás mellé kerültek az Euroligában is - találkozott a két spanyol klubóriás: az első három meccset megnyerte a Barca, majd 91-86-ra a Real Madrid diadalmaskodott, legutóbb pedig ismét a Barcelona Lassa. A keservesen kiharcolt előny nem sokat ér, ha másodjára veszít a házigazda, ezért úgy véljük, a katalánok minden követ megmozgatnak azért, hogy 2-0-ás vezetéssel utazhassanak Madridba.

01437. Peru - Kolumbia, 2 (1.55) - Copa America negyeddöntő, szombat 02:00

Immáron a negyeddöntőket rendezik az idei Copán, ahol a B-csoportot megnyerő Peru az A-csoport 2. helyén zárt Kolumbia együttesével csatázik. Peru egy igencsak vitatható (sőt mondjuk ki: szabálytalan) góllal győzte le Brazília együttesét az utolsó csoportmeccsen és így 7 pontjával megnyerte a négyest - míg a brazilok utazhattak haza. Egyáltalán nem játszott jól Peru a csoportmeccseken, mindössze 4 gólt lőtt, még Haiti csapata ellen is csupán egyszer talált be a kapuba. Kolumbia 6 ponttal zárt, a továbbjutást már a házigazda USA és az azt követő Paraguay elleni sikerével megalapozta, így a végén belefért Costa Rica ellen a 3-2-es vereség. A támadósor minden meccsen lőtt 2-2 gólt, a védelem pedig hozza a szokásos teljesítményét. A kolumbiai keret természetesen sokkal ütősebb: Bacca, Cuadrado, Rodriguez elöl, a kapuban pedig Ospina neve sem hangzik rosszul. Nagyságrendi különbség van a két együttes közt, amely (hacsak nem kap ismét komoly bírói segítséget Peru) ki is jöhet itt a negyeddöntőben.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!