<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 2 sportág 6 tippjére fogadunk kedden

Kedden szünetel az Eb, mégis bőven találtunk fogadható meccset. Nem kevesebb, mint 6 tippet gyűjtöttünk ezúttal egy csokorba.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

04255. E. Bouchard - M. Rybarikova, játszmák száma 2 (1.40) - Wimbledon női egyes, 12:30

A nőknél az első fordulóban a korábbi wimbledoni döntős kanadai, Eugeine Bouchard a délutáni programban lép pályára a szlovák Magdalena Rybarikova ellen. Füves pályán sokkal esélyesebbnek tűnik a kanadai, már ami a játékstílusát és korábbi eredményeit illeti. Bár mostanában nem hozza azokat a kiemelkedő eredményeket Bouchard, aki annak idején tornagyőzelmek sorával robbant be, ennek ellenére a tenisze sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnik füves pályán szlovák ellenfelénél. Erős szervák, és agresszív alapvonal játék jellemzi Bouchardot, és ha csak egy kicsit is fel tudja idézni korábbi döntős formáját, úgy gondoljuk, két játszmában el is dőlhet a találkozó. Eugenie Bouchardot várjuk a második fordulóba.

07565. M. Kukushkin - M. Klizan, 1 (1.40) - Wimbledon férfi egyes, 12:30

A férfiaknál egy kiváló formában lévő kazah találkozik majd az első körben a szlovák Martin Klizannal. Kukushkin két Challenger tornagyőzelemmel jelezte az utóbbi hetekben, hogy igenis számolni kell vele az év harmadik Grand Slam tornáján is. Klizan sokáig bajlódott sérüléssel, jelenleg keresi a formáját, több első fordulós vereség is becsúszott neki. Ha az önbizalmat nézzük, és a győzelmek számát az utóbbi időben, egyértelműen a kazah áll előrébb. Eddigi egyetlen mérkőzésüket is Kukushkin nyerte, igaz, az egy salakpályás mérkőzés volt. Bár nem azt mondjuk, hogy wimdledoni tornagyőzelemre esélyes lenne a kazah, de az első körben, ha azt a játékot viszi a pályára, amelyet az utóbbi hetekben mutatott, tovább juthat a második fordulóba. Az ő győzelmét tippeljük.

08778. Flora Tallinn - Lincoln FC, 2.5 gól alatt (1.65) - Bajnokok Ligája selejtező, 18:00

Bár javában tart az Európa-bajnokság, a klubcsapatok számára elkezdődik a nemzetközi szereplés. A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában az észt Flora Tallinn a gibraltári Lincolnt fogadja a párharc első felvonásán. A hazaiak a tavalyi eredményük után kvalifikálták magukat a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőjébe, miután megnyerték a bajnokságot. Idén a csapat a negyedik helyen áll az észt pontvadászatban, lemaradása kilenc pont az éllovas Levadia mögött. A Lincoln uralja a gibraltári pontvadászatot, a 2015-16-os szezonban 25 győzelem mellett mindössze egy-egy döntetlent és vereséget könyvelhetett el, 130 gólt lőtt a gárda, s csupán kilencszer kapitulált. Jó hír mindkét csapat számára, hogy nincs hiányzó, így a legerősebb összeállításban léphetnek pályára. A két együttes még nem találkozott egymással. Óvatos játékra számítunk a BL selejtezőjének első fordulójában, ezért úgy gondoljuk, 2.5 gól alatt marad a mérkőzés.

09284. TNS - Tre Penne, hazai csapat kapott gól nélkül IGEN (1.45) - Bajnokok Ligája selejtező, 20:00

Kedd este megkezdődnek a BL 2016-17-es szezonjának selejtezői, ebben a párosításban Wales és San Marino bajnoka csap össze. A TNS 64 ponttal nyerte hazája bajnokságát, mindössze négyszer kapott ki a 32 forduló során, otthon pedig 10-5-1 sorral zárt, ehhez pedig 34-9-es gólkülönbség társul. Emellett megnyerte a kupadöntőt is az Airbus csapata ellen (2-0), így gyakorlatilag mindent megnyert odahaza. A Tre Penne 48 ponttal nyerte meg a 2. csoportot hazájában, majd a rájátszás döntőjében 3-1-re verte a La Fiorita csapatát. A 2012-13-as szezon után lett újra bajnok, ekkor szerepelt a BL-ben utoljára. A gárdának azonban nincsenek jó emlékei a BL-selejtezőkről: 2012-ben két sima vereséggel (0-7 és 0-4) estek ki a Dudelange csapata ellen, majd 2013-ban a 0-3-as első meccs után már hiába győztek a visszavágón 1-0 arányban a Shirak ellen, végül kiestek.

Tehát 4 BL-selejtezőn 3 vereség és 1 győzelem a mérleg 1-14-es gólkülönbséggel, de ez reálisan mutatja egyébként a csapat jelenlegi helyzetét Európában. A TNS ellen sem lesz egyszerű feladatuk, hiszen a walesi együttes otthon hagyományosan erős és remekül védekezik, 2015-ben pedig a Videotonnak is komoly problémákat okozott a selejtezőkben. A TNS (és úgy egyébként a walesi pontvadászat) nem ad játékost az Eb-negyeddöntőben érdekelt walesi válogatottnak, így ez nem okozhat problémát a keddi meccsen. Egyértelmű hazai sikert várunk mégpedig úgy, hogy a vendégek lőtt gól nélkül hagyják majd el a pályát 90 perc után.

10344. St. Patrick's - Jeunesse Esch, 1 (1.50) - Európa-liga selejtező, 20:45

Az ír élvonal 2015-ös szezonjának 4. helyezettje és a Ligakupát büntetőkkel megnyerő St. Patrick's ellenfele az El-selejtezők első körében a luxemburgi 4. helyezett lesz. Az ír gárda meccsben van, hiszen a 2016-os szezon javában zajlik, jelenleg az 5. helyen áll a társaság, ám épp egy három meccses nyeretlen szériát fut, ráadásul ezalatt mindössze 1 gólt lőtt és kilencet kapott. A Dundalk elleni hétégi 0-2 már betudható annak, hogy fél szemmel erre a meccsre fókuszált az együttes. Nemzetközi porondon az utóbbi időben sok sikerélménye nem volt a házigazdának: 2013-ban és 2015-ben sem élte túl az első körét, tavaly a Skonto ellen búcsúzott kettős vereséggel. Most azonban verhető ellenfél következik a Jeunesse személyében, amely még a nem túl ütős luxemburgi pontvadászatot is csak a 4. helyen zárta májusban 46 pontjával. Vendégként még azon a szinten is bőven verhető csapat volt (6-3-4), ráadásul támadásban komoly lemaradása van a luxemburgi top3-hoz képest (a bajnok 65 gólt lőtt, szemben az általuk elért 48 találattal). A 2014-es esztendőben járt utoljára az El-ben, akkor szintén egy ír csapatot fogott ki a Dundalk személyében és végül kettős vereséggel búcsúzott (0-2 és 1-3). A St. Patrick's is komolyabb játékerőt képvisel náluk, így az írországi mérkőzésen hazai győzelem várható, melyre egyébként csökken is az odds.

01552. Vikingur Olafsvik - Throttur Reykjavik, 1 (1.50) - izlandi bajnokság, 21:15

A hazaiak 14 pontjukkal a ötödik helyen állnak, otthon kifejezetten erősek, eddig mind a három bajnokijukon diadalmaskodni tudtak. A formájuk elég kiszámíthatatlan, a jó rajtot hullámzó teljesítmény követte, legutóbb kikaptak idegenben. A Throttur kieső helyről várja a folytatást. az utolsó előtti, csak hét pontja van. A védelme a legrosszabb a ligában, nyolc bajnoki találkozón már 21 kapott gólnál jár. Idegenben egyet nyert, kettőt veszített. A mai meccsre nem hangolódtak jól a vendégek, egy hazai 0–5-ás vereséget szenvedtek legutóbb. A házigazda tovább folytatja hazai remeklését és legyőzi a gyengécske látogatót.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!