<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Zsinórban kilencedik alkalommal jöhet ez a tipp

Hamisítatlan svéd rangadóra fogadunk vasárnap, hiszen a dobogóra hajtó AIK ezúttal az ebben a szezonban a középmezőnybe süllyedt Elfsborg csapatánál vendégeskedik.
Svéd bajnokság
Elfsborg - AIK Stockholm
Vasárnap, 15:00 óra

Az Elfsborg önmagához képest ebben a szezonban rémesen gyengén teljesít és 33 pontjával mindössze a középmezőnyben tanyázik 23 fordulót követően. A jelenlegivel együtt tehát mindössze 7 kör van hátra a pontvadászatból és lényegében kijelenthető: a 2012-es bajnok zsinórban negyedszer nem fog odaérni a legjobb háromba. Ez komoly csalódás, a hazai 6-3-2 mérleg még tűrhető, de az idegenben eddig összehozott 3-3-6 sor gyenge. Hazai közönség előtt ontja a gólokat, 11 otthoni fellépésén 28 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Prodell a csapat elsőszámú gólfelelőse, aki 11 találatot jegyez a szezonban, de rajta kívül is van 2-3 gólerős támadója a házigazdának.

Az AIK 2015-ben bronzérmet szerzett és ezúttal is jó esélye van odaérni a legjobb háromba, 23 forduló után 7 pont az előnye a 4. helyen állomásozó Göteborg csapatával szemben. Még akár a bajnoki cím is szóba jöhet, ehhez azonban hatalmas hajrát kellene produkálni, 7 pont a lemaradásuk a címvédő Norrköping együttesétől. Stabil védelem és gólerős támadósor jellemzi a csapatot, idegenben pedig a legjobb a mezőnyben 8-1-3 mérlegével és 23-14-es gólkülönbségével. Az utóbbi hetekben csak a Malmö otthonában botlott, ott viszont lőtt gól nélkül zárta a 90 percet.

Tippmixen fogadható tipp

Sorszám

Kimenetel

Tipp

Odds

46569HMindkét csapat szerez gólt (IGEN)1.55

A szebb napokat is látott Elfsborg már nem sokban reménykedhet ebben a szezonban, a tisztes helytállás maradt a házigazdának. Otthon hagyományosan nem adja olcsón a bőrét, csak a Malmö elleni hazai meccsén nem tudott gólt lőni, de az még április közepén történt. Az AIK számára továbbra is van tét, nem lazíthatnak, ebben a szezonban csupán egyetlen idegenbeli meccsükön nem szereztek gólt, a korábban említett Malmö elleni derbi volt ez. Rendre eseménydús meccseket vív egymással a két együttes, legutóbbi 8 közös tétmeccsük mindegyikén betalált mindkét fél legalább 1-1 alkalommal. Jó esélyt látunk erre a vasárnap délutáni ütközeten is, a gólváltást jó opciónak érezzük.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!