<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: jönnek a pénteki nyerő húzások

Kézi-, kosár- és futballtippek péntekre. Előre is elnézést, de nem a szívünkre hallgatunk a német-magyar vb-meccsen...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

10028. Németország - Magyarország, 1 (1.40) - férfi kézilabda vb, 17:45

Rögtön az első csoportmeccsen nehéz feladat vár férfi kézilabdásainkra, hiszen a torna egyik esélyesének kikiáltott németek ellen kell pályára lépniük. A magyar szövetség részéről elsősorban az legjobb 8 közé jutás a cél, ám ennek megalapozásához már ebben a szakaszban is villantani kellene valamit. Chile és Szaúd-Arábia legyőzése nem is lehet kérdéses, a fehérorosz válogatott sem verhetetlen, a horvát-német páros viszont szívósnak ígérkezik. Sabaté mester keretében ott van többek közt a kapus Fazekas, Nagy László és Császás Gábor is, a jó keret adott, kérdés hogy a kapitány elképzeléseit mennyire tudják megvalósítani majd. A felkészülés jól sikerült, többek közt Izlandot is megvertük, a dánoktól pedig vállalható vereséget szenvedtünk el. Az azonban mindenképp intő jel, hogy a hollandok és a lettek elleni két Eb-selejtezőt hiába nyertük meg, a mutatott játékkal (a hollandok elleni hajrát leszámítva) nem lehet elégedett a gárda.

A német válogatott fiatal, és lendületes játékot játszik, a kapu előtt hatékonyak és fizikálisan is maximálisan felkészültek. A románok és az osztrákok elleni barátságos meccsekkel hangoltak a vb-re, ahol nem is okoztak csalódást. A fiatalításuk egyik komoly állomása volt az olimpia, ahol végül sikerült bronzérmet szerezni, ez pedig maximálisan mutatja, hol tart a csapatépítés náluk. Friss hír, hogy a csapatkapitány Gensheimer mégis ott lesz a csapattal ezen a meccsen, aki személyes okok miatt csak később csatlakozott a kerethez. Tény, hogy a német együttes fizikálisan erősebb, gyorsabb játékot is játszanak, és bár így a torna elején nem várható tőlük sem csúcsforma, sajnos mindent összevetve jobbak, mint a mieink.

09896. CSZKA Moszkva - Milano, hendikep +20.5 pont 2 (1.45) - férfi kosárlabda Euroliga, 18:00

Valami elromlott mindkét együttesnél, hiszen sem a CSZKA, sem pedig a Milano nem várhatja túl jó előjelekkel ezt a derbit. A házigazda zsinórban háromszor bukott ebben a sorozatban: előbb a Fener nyert náluk, majd Madridban és a Crvena vendégeként sem tudtak győzni. Pedig visszatért már a csapatba a francia De Colo is, de a játék valahogy mégsem áll össze... Ettől függetlenül még mindig élen állnak az oroszok, ám a Real-Oly-Baskonia hármas már ott lohol a nyakukban. A Milano rémes formát fut, és immáron 9 mérkőzés óta nyeretlen a sorozatban, ezzel pedig szinte el is szálltak esélyei a továbbjutást illetően. Vendégként ráadásul mindössze egyetlen sikert tudnak felmutatni, a liga leggyengébb védelme az övék, az ellenfeleknek átlagosan közel 87 pontot engedélyeznek, és ez a szám idegenben már inkább 88 felé közelít. Érdekesség, hogy lepattanók tekintetében kb. ugyanazt tudja a két csapat, sőt támadólepattanókban még jobbak is az olaszok valamivel. Ebben bízhatnak péntek este is, illetve abban, hogy a hárompontos vonalon kívül meg tudják állítani az oroszokat. Ettől függetlenül az erőviszonyok egyértelműek, jó eséllyel a CSZKA nyeretlen szériája szakad majd meg, de 20 pontnál többet nem tesz majd közé a házigazda.

29597. Real Madrid - Maccabi Tel-Aviv, 173.5 pont felett (1.80) – férfi kosárlabda Euroliga, 21:00

Fix 1-esnek tűnik a péntek esti madridi ütközet, nehéz elképzelni, hogy az Euroliga második helyén álló Real ne bírna a 14. Maccabival. Nem is erre fogadunk. A Madrid a kontinens egyik legjobban támadó együttese, a hazai találkozóin átlagban 90.2 pontig jut. A Maccabi a várakozásoktól elmaradva szerepel ebben az évadban, ám a pontokkal azért nem marad adós, ha csak a legutóbbi összecsapásokat nézzük, 93, 88, 84 és 76 egységig jutott.

Úgy véljük, a Real 90-95 pontjával nem lesz gond, és 80-85 egységet a Maccabitól is remélhetünk. Aki neten fogad, a pontok számát kombinálhatja a hazai kimenettel.

21194. Arouca - Estoril, 2.5 gól alatt (1.50) - portugál bajnokság, 21:30

A portugál bajnokságban a 17. fordulót rendezik. Az Arouca a tizedik helyen áll, húsz pontja van, hazai statisztikája 3-1-4, gólkülönbsége pedig 6–7. A gárda jó formát mutat, két kupameccset és egy bajnokit nyert meg az elmúlt hetekben. Csak ötször játszott olyan meccset a bajnokságban, amelyen esett három gól. Az Estoril 15 ponttal a 14., a kiesés még fenyegeti. Vendégként azért önmagához képest nem olyan rossz, kétszer nyert, kétszer döntetlenezett, négyszer kapott ki. Gólkülönbsége ezeken a mérkőzéseken 5–9. A gyenge szerepléséért a támadósor (is) felelős, mert eddig csak 11 gólt lőttek 16 találkozón. A meccsire nem jellemző a sok találat, 13-szor nem született három gól. A formája nem ideális, régen talált be. Ma sem valószínű, hogy összejön három gól. Az egymás elleni mérkőzéseik az elmúlt három évben egyszer sem végződtek +2,5-ös kimenetellel.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!