<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.90

Jól fizető tipp a Benfica-Dortmund BL-csatára

Eljött a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának ideje is végre, és természetesen van ötletünk a Benfica-Dortmund párharc első, lisszaboni mérkőzésére is.
Bajnokok Ligája
Benfica - Dortmund
Kedd, 20:45 óra

A körülményekhez képest talán még jól is járt a Benfica csapata ezzel a sorsolással, hiszen kaphatott volna a Dortmundnál papíron jóval keményebb ellenfelet is, a feladat azonban így is keménynek ígérkezik. A portugál bajnokságot az előző idényben 2 pont előnnyel megnyerő gárda ebben a szezonban is jól teljesít minden fronton: vezeti hazája pontvadászatát, a legtöbb gólt lőtte a mezőnyben, emellett elődöntőbe jutott a Portugál Kupában, míg a kevésbé nívós Ligakupában elődöntőt játszott, ahol végül a végső győztes Moreirense ellen vérzett el.

Rui Vitória csapata nem izgalommentesen jutott el idáig: a B-csoportban az utolsó körig nyitva volt minden kérdés, és végül ugyan kikaptak a Napoli csapatától (1-2), a Besiktas 6-0-ás kijevi zakója nyolcaddöntőt ért számukra. Támadásban Salvio, Mitroglou, Pizzi és a sérüléséből visszatért Jonas is bármikor képes veszélyt teremteni. Komoly gond viszont, hogy a portugál szinten még ütős és hatékony védelem nemzetközi szinten már sebezhető, a csoportkörben 6 meccs alatt 10 gólt kaptak.

Az ellenfél nem más, mint a Bundesliga 4. helyén tanyázó, ám a BL-ben a Real csapatát a csoportban megelőző Dortmund lesz. Thomas Tuchel együttesére még kemény tavasz vár: egyrészt mindenki továbbjutást vár tőlük ebben a párharcban, másrészt a hazai bajnokságban is oda kellene érni minimum a dobogóra. Hétvégén azonban újabb fontos pontokat szórt el az együttest a Darmstadt vendégeként, a játékon azért lehetett érezni, hogy már a BL-meccsre fókuszál a társaság.

A keret erős, és bár a sérülések ebben a szezonban sem kerülik el őket, erős kezdőt tud majd pályára küldeni Tuchel. Bender és Sahin biztosan nem lesz ott a pályán, mellette a Götze-Piszczek-Rode-Schmelzer négyes bajlódik sérüléssel, az ő szereplésük kérdéses. A csoportban egyébként veretlenül zárt az együttes, emellett a 21 gól is komolyan árulkodik az egyébként Aubameyang-függő támadójáték hatékonyságáról. Gond akkor van, ha az afrikai támadót kikapcsolják az ellenfelek.

Tippmixen fogadható tipp

Sorszám

Kimenetel

Tipp

Odds

26890022 vagy 3 gól lesz1.90

Minden bizonnyal a Benfica is arra pályázik, hogy Aubameyangot a lehető leginkább semlegesítsék. Hazai oldalon egyébként Zivkovic (7/0) eltiltott lesz, Grimaldo (8/2) és Horta (8/1) pedig sérült. A portugálok elsődleges célja az lesz, hogy ezt a 90 percet lehozzák kapott gól nélkül, ezzel azonban semmi újdonságot nem mondunk, ahogyan azzal sem, hogy a Dortmund lőtt góllal szeretne hazautazni - lehetőleg úgy, hogy nem kerül hátrányba. Az óvatos játék miatt vélhetően gólzápor nem lesz majd, sőt a tét miatt könnyen lehet, hogy a lábak is megremegnek majd döntő szituációkban. Rizikós tipp lenne már az odavágón over-t húzni, habár az erre adott 1.80-as szorzó nem hangzik rosszul, mi inkább a 2-3 gólos opcióban látunk komoly értéket a csoportkörben mutatott játék alapján.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!