<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.65

Idegenben gyenge, a Sevilla is átgázolhat rajta

Noha tartalékos lesz a házigazda, így is esélyesebbnek érezzük a vendégként halovány baszkokkal szemben.
Spanyol bajnokság
Sevilla - Athletic Bilbao
Csütörtök, 21:30 óra

A Sevilla eddig remek szezont fut, a La Ligában a 3. helyen tanyázik, a BL-ben pedig előnyből várhatja a Leicester elleni visszavágót (2-1). 52 pontosak Joveticék, Barca 54-nél jár, tehát még előre is javában tekintgethetnek a fiúk. Jorge Sampaoli alakulata a Ramon Sanchez Pizjuanban 9-1-1-es statisztikát hozott össze, amely kifejezetten erősnek tekinthető, csak a Barca nyert nála, ponttal pedig a Villarreal távozott tőle. A keret erős, jól sikerültek az igazolások, így talán az sem okoz különösebb problémát a szakvezetésnek, hogy három alapember is eltiltását tölti majd a Bilbao elleni rangadón. Nzonzi, Pareja és Sarabia is "besárgult" a Betis elleni városi derbin, amelyen 2-1-re nyertek idegenben Nasriék. Trémoulinas és Krohn-Dehli sérült. A forma rendben van, négy győztes tétmeccsel a hátuk mögött fogadják ellenfelüket a fehér-pirosak.

A Bilbao nagyon kétarcú, otthon erős, idegenben gyenge - ez okozta a vesztét az Európa Ligában is. A La Ligában 38 egységével a 8., ám még simán odaérhet a 6. pozícióba. A baszkok vendégként 2-2-7-es sort produkáltak, gól is csak elvétve rúgnak (7-16). Győzni szeptemberben, a Granada ellenfeleként tudtak idegenben, gólt novemberben rúgtak a túrákon, azóta négyszer mozdultak ki Ernesto Valverde tanítványai. Ráadásul a rutinos gólzsák, Aduriz nem áll rendelkezésre, csakúgy, mint De Marcos, rajtuk kívül Balenziaga, Laporte és Merino is hagyott ki edzéseket.

15857. Sevilla - Athletic Bilbao, 1 (1.65) - Tippmix

A Sevillát érezzük esélyesebbnek, nem gondoljuk, hogy a vendégként hagyományosan gyenge Athletic épp a Ramon Sanchez Pizjuanban szedné össze magát. Ha nem is könnyen, de győz a házigazda, tippünk így: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!