<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Hétfőn sem lassít a horvátok tehetsége

A horvátok fiatal reménysége számára ez lehet az áttörést jelentő verseny ebben az évben, és a legjobb 32 között sem érkezik számára megoldhatatlan feladat Mannarino személyében.
Tenisz, Miami férfi egyes
A. Mannarino - B. Coric
Hétfő, 17:00 óra

És az áttörést itt most nem feltétlen eredmény szempontjából gondoljuk a fiatal, még mindig csak húszéves, ám annál nagyobb tehetséggel megáldott Borna Coric előtt. Sokkal inkább mentális vonalon kell elhinnie saját magáról a horvátnak, hogy igenis képes olyan teniszre, amellyel betört a köztudatba, s ami miatt sokáig őt tartották a jövőbeli "nagy négyes" egyik oszlopos tagjának. A Kyrgios, Thiem, Alexander Zverev trió mögött jelenleg valamelyet lemaradóban van, jelenleg a 62. helyen áll a világranglistán, ám jól sikerült mesterversennyel feljebb kapaszkodhat. Nehéz lehet számára mentálisan is feldolgozni a lemaradást, ám a legjobb 64 között pont egy aktuális nagy riválisával találkozott, akivel később talán Grand Slam-döntőket is vívhat, Dominic Thiem személyében. Nagyszerű hozzáállással állt hozzá a mérkőzéshez Coric, és 6-1-es első szettel jelezte a kétkedőknek is, hogy ő bizony oda szeretne érni legjobbak közé. S bár a második szett szorosabban alakult, egy úgymond léleksimogató győzelemnek tökéletes volt Coric számára.

00477. A. Mannarino - B. Coric, 2 (1.50) - Tippmix

A következő körben sem jön számára megoldhatatlan feladat Mannarino személyében. A balkezes francia három hellyel van lemaradva a világranglistán Coric mögött, ám ami közös a teniszükben, az a labdatartásra alapuló játékstílus. Egyikük sem túlságosan támadó tenisszel előrukkoló játékos, szeretik kidolgozni a labdameneteket, ami nevezetesen Coric esetében sokszor fizikai problémákat is okoz. Lábbal odaér mindenhova, remek adottságokkal van megáldva, már csak el kell hinnie azt, hogy ha nem is kell még tornadöntőről álmodozni, bár a labda akár a futballban, akár a kosárlabdában itt is gömbölyű, és bármi előfordulhat, ranglistapontok szempontjából fontos lesz számára ez a mérkőzés is.

Mannarino hasonló cipőben jár, mint Coric eredményesség szempontjából, főként Challenger versenyeken próbálja megtartani a TOP 100-as tagságát, ám úgy gondoljuk, hogy a Thiem ellen győzelem átszakíthatta azt a gátat Coricban, ami ahhoz kell, hogy ne tekintsen hitehagyottan a további versenyekre, mérkőzésekre a következőkben. Nem találkoztak még egymással, nem is lehet egymással szemben sem viszonyítási alapjuk ezáltal, mégis úgy gondoljuk, Coric van most feljebb idézőjelesen mind mentálisan, mind pedig erőnlétileg, és bejuthat a legjobb 16 közé Miamiban.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!