<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Kaszáljunk nagyot El-meccsekkel!

Az Európa-ligában vadásztunk ezúttal zsírosabb szorzókra: a MU komolyan megizzadhat Belgiumban, míg az amszterdami derbin kiszakadhat a gólzsák már az odavágón.

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

12057. Anderlecht - Manchester Utd., X (3.20) - Európa-liga, 21:05

A keret erejéhez mérten meglehetősen gyenge szezont fut a Manchester, amely az angol pontvadászatban mindössze az 5. helyen áll 57 pontjával. Kétféle utat választhat csapatának Mourinho: vagy megnyerik az Európa-liga aktuális kiírását, és így automatikusan kvalifikálják magukat a BL-főtáblára, vagy összeszedi minden erejét a csapat, és megpróbál odaérni a Premier League-ben a top4-be, ahol jelenleg 4 pont a lemaradása a városi rivális City-től. Nem vár azonban könnyed hajrá a csapatra: látogatást tesznek még az Arsenal csapatánál, hétvégén a Chelsea-t fogadják, de pályára lépnek még a City és a Tottenham vendégeként is, valamint az életéért küzdő Swansea sem ígérkezik könnyed falatnak. Esélyes tehát, hogy az El-döntő felé veszi az irányt a portugál mester és csapata, ahol ezúttal a belga éllovas lesz az ellenfél.

Az Anderlecht 4 pont előnnyel vezeti a belga pontvadászatot, a Gent elleni halvány 0-0-lal hangolt erre a mérkőzésre. Az El-ben 2. helyen jutottak tovább csoportjukból a St. Etienne mögött, majd elképesztően izgalmas párharcban ejtették ki a Zenitet, legutóbb pedig az APOEL volt az áldozat (két 1-0-ás sikerrel). A MU sok hiányzóra nem számíthat ezen a meccsen: Rooney, Mata, Jones, Smalling és Young mind maródi, emellett De Gea pályára lépése sem biztos. Könnyen lehet, hogy Mourinho a "túlélő" taktikájához folyamodik majd, márpedig ismerjük a vendégeket hogy milyen az, ha "jó a döntetlen is" stratégiával lépnek pályára...

12854. Ajax - Schalke, 2.5 gól felett (1.90) - Európa-liga, 21:05

A negyeddöntőben találkozik egymással a holland élvonal 2. helyezettje a Bundesliga 10. helyén álló csapat. A Schalke szezonja rémesen indult ősszel, de aztán lassan életjeleket mutattak, illetve az őszi El-idény sem sikerült rosszul. Jelenleg 4 pontra vannak az El-indulást érő helyektől a német élvonalban, hétvégén pedig magabiztos sikerrel hangolódtak, a szebb napokat is látott Wolfsburg csapatát verték 4-1-re. Az Ajax kihasználta az elmúlt időszakban a Feyenoord nehézségeit: legyőzte a rotterdami riválist, az előző fordulóban pedig nyerni tudott, míg az éllovas csak remizett, így már csak egy pontra vannak a dobogó tetejétől. A kétfrontos harc azonban minden bizonnyal sokat kivesz a csapatból, de vélhetően prioritást élvez náluk jelenleg a bajnoki küzdelem. Két nehéz körön vannak túl a hollandok az El-ben: előbb a Legiát, majd a Köbenhavn csapatát búcsúztatták. A Schalke viszont megmutatta támadójátékának erejét a PAOK, valamint a Gladbach elleni párharcban is, az egyenes kieséses szakaszban 7 gólnál járnak. Mindkét oldalon ütős támadósorok vannak, így már az odavágón is lüktető, eseménydús meccsre számítunk.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!