<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: két sportág, négy ötlet, 7.3-as odds

Igazi tippzuhatag szerdára: nálunk továbbra is veretlen marad a Falco és ismét jöhetnek a gólok a Monaco-Dortmund párharcban. Lesz szó portugál fociról és a Real Madridról is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

12457. Szombathely – Szolnok, meccsgyőztes, 1 (1.60) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Szerda este újabb rangadót rendeznek a honi kosárbajnokság felsőházában: a hazai pályán továbbra is veretlen (14/14 ebben az évadban) Falco a címvédő Szolnokot látja vendégül. A szombathelyiek legutóbb értékes győzelmet arattak Zalaegerszegen, míg az Olaj az Alba vendégeként szenvedett vereséget. Többször megírtuk már, hogy ebben az idényben nem megy Vojvodáéknak vendégként: mindössze öt siker mellett tíz vereségük van, a legutóbbi három túrán nem termett babér.

A Szombathely egyben van, hazai pályán félelmetes, és erőt meríthet az egerszegi bravúrgyőzelemből (68-80). Ami az egymás elleni meccseket illeti, Szolnokon tíz, illetve nyolc ponttal diadalmaskodott az Olaj, Szombathelyen viszont 87-79-re a Falco nyert. Tippünk szerint negyedszer is a házigazda győz. Medford a ZTE elleni meccsen összeszedett egy kisebb bokasérülést, de nincs nagy baj, míg a Szolnok Barniesra számíthat a hírek szerint.

06062. Monaco – Dortmund, 3.5 gól felett (1.75) – Bajnokok Ligája, 20:45

A szerdai visszavágó drámai előzménye, hogy a Dortmund csapatbuszát bombatámadás érte múlt kedden, miközben a stadionba tartott, s a mérkőzést végül egy nappal el kellett halasztani. Akkor a sokkból még csak ébredező BVB 3-2-re alulmaradt a francia listavezető Monacóval szemben, így most nagyon nehéz helyzetből várja a folytatást. Tuchel edző szerint a történtek után túl korai volt a szerdai meccsrendezés, de szombaton aztán tanítványai már magukhoz tértek, és 3-1-re verték a Frankfurtot a Bundesligában.

A rendkívül gólerős Monaco az előző körben a Manchester Cityt búcsúztatta úgy, hogy az idegenbeli 5-3-as vereség után otthon 3-1-re nyert, s most is magabiztosan várja a hazai visszavágót. A hercegség csapata 32 forduló alatt 90 gólt szerzett a Ligue 1-ben, s még a triplázásra is van esélye, hiszen a BL mellett a Francia Kupában is versenyben van. A Dortmundnak gólokat kell szereznie, vagyis muszáj lesz pörögnie: külön írásunkban azt írjuk, hogy a második félidőben születik legalább két gól – az össztermés ezúttal is elérheti a négyet.

07824. Santa Clara - Leixoes, X2 (1.50) - portugál másodosztály, 21:00

A portugál bajnokság második vonalában a hazaiak biztonságban érezhetik magukat, mivel nem veszélyezteti őket a kiesés. A gárda 52 pontos, így a tizedik helyen áll. Otthonában ritkán hibázik, statisztikája 9-5-3, de a formája leszálló ágat mutat, az utolsó négy mérkőzésén csak egyszer tudott döntetlenezni, háromszor kikaptak. A Leixoes a kiesés ellen menekül, ha folytatni tudja az elmúlt hetekben mutatott teljesítményt, akkor talán jövőre is ebben a ligában indulhatnak. Jelenleg 41 ponttal a 18., osztályozós helyen áll, muszáj még pontokat szereznie. Idegenben 3-6-9-es mérleget hozott eddig össze, viszont az utolsó három vendégszereplésén nem maradt pont nélkül. Hazai pályán is nyert kettőt, reménykedhet sorozata folytatásában. A vendégek számára fontosabb a mai találkozó, így egy pontot elhozhatnak a középcsapat otthonából.

33178. Real Madrid - Darüssafaka, Real Madrid és 160.5 pont felett (1.75) - férfi kosárlabda Euroliga, 21:00

Megkezdődnek az Euroliga rájátszásának küzdelmei, a negyeddöntőben három nyert mérkőzés szükséges a továbbjutáshoz. A Real megszerezte a legmagasabb kiemelést az alapszakasz során, végül 23-7-es mérleggel zártak, megelőzve a CSZKA csapatát. Remek hajrát nyomtak a madridiak, hiszen a legutóbbi 4 meccsüket megnyerték a sorozatban, otthon végül 14 győzelemmel és 1 vereséggel zártak. A Darüssafaka rájátszásba kerülése az utolsó fordulóig kérdéses volt, a Crvena zvezda elleni utolsó meccsen múlt az, hogy folytathatja-e a csapat a rájátszásban a sorozatot. Végül simán nyertek a törökök hazai környezetben, és ha a hajrájukat nézzük, akkor teljesen megérdemelten léptek tovább a végére kissé elfáradó szerbekkel szemben.

A spanyol együttest elsősorban a Llull-Randolph páros repítette az 1. helyig, saját közönségük előtt közel 90 pontot átlagoltak meccsenként támadásban, és az ellenfelek átlagban 77.6 pontot szereztek ellenük. A törökök elsődlegesen Wanamaker ponterős játékára, valamint Zizic palánk alatti remek teljesítményére alapozhat, de a tripladobásokat 50 százalékkal értékesítő Bertans játéka sem elhanyagolandó. Védekezésük azonban idegenben nem túl hatékony: meccsenként átlagban 84 pontot engedtek ellenfeleiknek útjaik során, és mindössze 5 meccset nyertek meg. Ez lehet a fő gond a Real Madrid ellen is, ahol az első derbin erődemonstrációt tarthat a spanyol sztárcsapat. Az alapszakaszban ebben a felállásban 100 pont fölé jutott a Real február végén 83 török ponttal szemben. Ezúttal is eljuthatnak 90-ig a spanyolok, és ha ez összejön, akkor 71-75 török pont is elegendő lehet a tipp sikerességéhez.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!