<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Trükkös húzás a Monaco-Dortmund visszavágóra

A Monaco képes volt meglepni a Dortmund csapatát az odavágón, és a három idegenben szerzett góllal igencsak nehéz helyzetbe hozta a németeket. Lássuk, mit hozhat a visszavágó!
Bajnokok Ligája
Monaco - Dortmund
Szerda, 20:45 óra

Sajnálatos események árnyékolták be a párharc első mérkőzését, melyek következtében keddről szerdára kellett halasztani a dortmundi odavágót. Lehet cifrázni a dolgokat, de a mérkőzésen (főleg az első játékrészben) meglátszott a Dortmund csapatán, hogy megviselték őket a történtek. A Monaco ezt kihasználva már a félidőre 2-0-ás előnyre tett szert úgy, hogy Fabinho még büntetőt is hibázott a 17. percben. A 2. játékrészben aztán felébredt a Dortmund, azonban egy kapitális védelmi hiba folytán a Monaco meglőtte harmadik idegenbeli gólját is, Kagawa részéről pedig már csak a szépítés jött össze, így elképesztően nehéz helyzetbe került a német együttes a továbbjutás szempontjából.

Kétségtelen, hogy a Dortmund mezőnyfölényben játszott a mérkőzés során, ám az is igaz, hogy a Monaco a korai góloknak köszönhetően megtehette, hogy átadta a területet ellenfelének, és elsődlegesen a kontrákra, valamint a németek védelmi hibáira fókuszált. Nagy kérdés hogy a Monaco milyen taktikát választ a visszavágóra, hiba lenne a PSG mintáját követni, habár az is igaz, hogy a Dortmund és a Barca nem ugyanaz a kávéház... A portugál Jardim mestert azonban nem úgy ismerjük, mint aki 11 emberrel akarja majd kibekkelni a visszavágót. Arra viszont joggal alapozhat a házigazda, hogy a Dortmund támadási kényszerben játszik ezúttal: legalább két gólt kell lőnie a vendégeknek ahhoz, hogy a továbbjutás egyáltalán szóba kerülhessen. Így aztán minden adott ahhoz, hogy a franciák gyors kontrákkal operáljanak, és amint azt az odavágó is megmutatta, a német védelem nem elég stabil ahhoz, hogy ilyen szituációban maximálisan helyt álljon.

Tippmixen fogadható tipp

Sorszám

Kimenetel

Tipp

Odds

06091V2. félidőben több, mint 1.5 gól1.50

Mindkét csapat győzelemmel hangolódott a visszavágóra: a Dortmund a Frankfurt csapatát verte félgőzzel 3-1-re, a Monaco pedig megszenvedett a kiesés elől menekülő Dijon csapatával, de végül sikerült behúzni mindhárom pontot, így továbbra is tartják első helyüket a tabellán. Nem elhanyagolandó tény, hogy a Monaco hétvégén a Lyon ellen játszik komoly rangadót, amelynek eredménye akár a bajnoki versenyfutást is döntően befolyásolhatja majd. A franciáktól Fabinho eltiltott lesz, őt Bakayoko helyettesítheti majd a középpályán, mellette Boschilia, Carrillo és Sidibé sérült. Német oldalon is lesznek hiányzók bőven: Schürrle, Götze, Bartra, Rode és Larsen biztosan kimarad, illetve Mor sincs 100%-os állapotban.

Az odavágó, valamint a kialakult szituáció okán egyértelmű, hogy ezen a derbin (is) a gólok felé kell venni az irányt. A Dortmund támadási kényszerben játszik, a Monaco pedig kontrákból bármikor képes lehet betalálni - fenntartva ezáltal a dortmundi támadási kényszert. Az összgólszám mellett azonban a 2. félidei gólokat is érdemes fontolóra venni. Alapvetően a Dortmundnak két lőtt gólra van szüksége minimum a továbbjutás érdekében, emellett pedig gólt sem igazán kaphat. Vagyis az első félidőben még belefér egy óvatosabb, taktikusabb játék annak függvényében, hogy a Monaco milyen stratégiával fut ki a gyepre.

A francia élvonalban a Monaco rendre a 2. félidőben lövi a gólokat: góljainak 62.2%-át lőtte a 2. játékrészben. A BL-ben ez a szám 40%, 10 gólt lőttek a 2. félidőben a franciák az aktuális kiírásban. A Dortmund a Bundesligában 38-szor volt eredményes a 2. félidőben, ez góljainak 61.3%-a. A BL-ben 14 találatot értek el a szünet után, ez góljainak kicsivel több, mint fele. Ha az egyenes kieséses szakaszt nézzük a BL-ben, és a visszavágókra fókuszálunk, akkor azt látjuk, hogy mind a Monaco-City, mind pedig a Dortmun-Benfica meccseken jött legalább 2 gól a 2. játékrészben. A kialakult szituáció okán ezúttal is jó esélyt látunk erre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!