<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: két sportág, négy meccs, 5.1-es odds

Női tenisszel indítunk, aztán jön a focinagyüzem: irány Svédország, Anglia és Spanyolország. Itt a helyed, ha nyerni akarsz szerdán.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

05951. Konta – Osaka, 1 (1.40) – tenisz, női egyes, Stuttgart, 13:15

Megkezdődött a fedettpályás stuttgarti női verseny ezen a héten a hölgyek körében. A torna egyik legnagyobb pikantériája a doppingvétsége után visszatérő Marija Sarapova pályára lépése lesz szabadkártyával. Mi viszont egy élete formájában lévő, magyar származású játékos mérkőzését választottuk. Konta Johanna a szintén feltörekvő, és a későbbiekben a TOP 30-ba is betörhető japán Osaka Naomi ellen mérkőzik az első fordulóban. Jó pár találkozó van már a japán lábában a stuttgarti salakon, hiszen három mérkőzést kellett nyernie a főtáblára jutáshoz, ami sikerült is, viszont most nagyobb falat jön számára.

Konta idén nyerni tudott Sydneyben, negyeddöntőzött az Ausztrál Openen és Miamiban sem talált legyőzőre. A jelenleg a hetedik helyen található brit teniszező, ha így folytatja az évet, könnyen odaérhet az első három hely egyikére. Agresszív, ám stabil teniszt játszik, és mentálisan is abszolúte rendben van. Ellenfele még kissé rutintalan játékos, kisebb tornákról vannak már eredményei, a Fed-kupában győzelemmel örvendezteti meg hazáját, viszont a nagyobb tornákon rendre alulmarad. Úgy gondoljuk, nem fog nagy gondot okozni a bombaformában lévő Kontának Osaka legyőzése, a fedett pálya, és az ezáltal felgyorsult labdamenetek is a brit teniszezőt segíthetik.

16671. Göteborg - Hammarby, 1 (1.50) - svéd bajnokság, 19:00

A hazaiak idei teljesítménye eddig elmarad a várakozástól: a tavalyi negyedik helyezett eddig négy mérkőzésen 6 pontot szerzett, őrzi veretlenségét, de otthon még nem tudott győzni. A Malmö és az újonc Eskilstuna is ponttal távozott tőle, ez utóbbi nagy meglepetésnek számított. Eddigi egyetlen sikerét a Sirius vendégeként érte el. A Hammarby középcsapat volt tavaly, az idén sem várható tőle extra teljesítmény. A zöldeknek öt pontjuk van, idegenben kikaptak Norrköpingben, de meglepték az AIK-ot. Otthon a hét végén viszont nem bírtak a gyeneg Sundsvallal, gólnélküli döntetlennel zárult az összecsapás. A Hammarby legutóbb több mit tíz éve tudott nyerni a Gamla Ulleviben, azóta még pontot sem szerzett. Ma végre saját stadionjában is nyerhet a Göteborg.

11717. Valencia - Real Sociedad, 2.5 gól felett (1.55) - spanyol bajnokság, 20:30

A hajrának úgy futhat neki ez a két együttes, hogy míg a hazaiak számára semmi tétje sincs a hátralévő fordulóknak, addig a Sociedad a nemzetközi kupaindulásért harcol. A denevérek elképesztően gyenge őszt produkáltak, és ezzel nagyjából meg is pecsételték a sorsukat. Jelenleg magabiztosan kijelenthető, hogy a Valencia a spanyol élvonal egyik középcsapata, 40 pontjával pedig semmiben sem reménykedhet. Az viszont mindenképp becsülendő, hogy hazai pályán pazar időszakot produkál a csapat, és maximálisan kiszolgálják a valenciai közönséget: 7 hazai bajnokit hoztak le zsinórban vereség nélkül, ráadásul az ellenfelek sem akárkik voltak. Elvérezett itt nemrég a Real (2-1), a Celta (3-2) és az a Bilbao is (2-0), amely épp a Sociedaddal vív vérre menő csatát az El-indulásért.

A vendégek kiszámíthatatlanságuk ellenére is harcolnak tehát az El-indulás jogáért, amely egyébként valószínűleg össze is jön, hacsak a Barca ki nem kap a Spanyol Kupa döntőjében, ám ha a katalánok behúzzák a trófeát, akkor a kupasikerért járó El-indulás a bajnoki 7. helyezettet illeti majd meg. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy selejtezőt kell-e játszaniuk az El-ben, vagy esetlegesen egyből a csoportkörben találhatja-e magát a gárda, márpedig az 5. helyre is reális esélye van még a Sociedadnak. Ehhez azonban villantani kellene valamit a mostanában bevehetetlenként aposztrofálható Mestallában... A gólok felé érdemes fordulnunk ezen a derbin: egyrészt a pocsék Valencia-védelem (középen Garay hiába jó, ha mellette Mangala gyenge formában játszik), másrészt a vendégek támadási kényszere miatt.

08285. Middlesbrough - Sunderland, X2 (1.57) - angol bajnokság, 20:45

A kiesési rangadót a hazaiak várják valamivel jobb helyzetben. 24 pontosak, ezt 33 bajnokin szerezték meg. A sorsolásuk nagyon nehéz, a bennmaradást érő helytől kilenc pont a lemaradása. Az edzőváltás sem hozott nagy változást a piros-fehérek életében, továbbra is gyengélkednek. Otthon 3-5-8-as statisztikával rendelkeznek Negredoék, akik legutóbb december 17-én ünnepelhettek győzelmet. Több hiányzója is lesz a csapatnak. A Sunderland a sereghajtó a Premier League-ben, 21 pontos, de van még egy elmaradt mérkőzése. Erős ellenfelek várnak a "Fekete macskákra" a hátralévő egy hónapban, így a kiesésük szinte biztosra vehető. Defoe-ék idegenben 2-1-12-es eredménysort tudnak felmutatni, Boriniék a Palace-nál és a Bournemouthnál tudtak nyerni. A formájuk gyenge, bár legutóbb egy ikszet elértek otthon a West Hammel szemben (2–2). Ma a Sunderland magával ránthatja a 'Borough-t - egy ikszre legalább jó lesz David Moyes csapata.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!