<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: jól fizető pénteki futballötletek

Gólváltás a Bundesligában, eseménydús hazai a LaLigában, valamint kétesély az angol bajnokságból. Itt a helyed, ha izgalmas ötleteket keresel.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14050. Schalke - Leverkusen, mindkét csapat szerez gólt (1.60) - német bajnokság, 20:30

Így a szezon vége felé egyértelműen kijelenthető, hogy mindkét gárda bőven az elvárások alatt teljesít ebben az idényben. A Schalke és a Bayer is csak a középmezőny tagja: a házigazdának 4 forduló alatt 8, míg a vendégeknek 6 pontos hátrányt kellene ledolgoznia ahhoz, hogy El-indulást érő helyen zárjanak. A csapatok formája sem épp azt mutatja, hogy ez reális cél lehet: a Leverkusen és a Schalke is csupán 1-1 meccset nyert meg a legutóbbi 5 fordulóban. A Schalke ráadásul az El-től is búcsút intett, vagyis az a lehetőségük is elszállt az őszi kupaindulásra. Ami miatt itt be merjük vállalni a gólváltást, az a csapatok utóbbi időben mutatott gyenge védekezése: a Schalke az utóbbi hetekben kettőt kapott a Darmstadt vendégeként, hármat pedig a Bremen otthonában, míg a Leverkusen legutóbb Freiburgban kapott kettőt, április elején pedig a Wolfsburg rámolt be nekik hármat. A Leverkusen 15 hazai meccséből 9-szer jött a mindkét fél betalál opció, és mivel mindkét együttesnek mennie kell előre a három pontért, ha valamit akarnak még kezdeni ezzel a szezonnal, így a döntetlen itt lényegében senkinek sem jó semmire. Eseménydús meccsel indulhat tehát a Bundesliga 31. fordulója.

05497. Villarreal - Sporting Gijón, 1 és 2.5 gól felett (1.85) – spanyol bajnokság, 20:45

Óriási sikert aratott a Villarreal kedden: 1-0-ra győzött az Atlético Madrid stadionjában. Úgy fest, a BL-indulást jelentő helyekről lecsúszik az együttes, ám az Európa-liga összejöhet, a LaLiga ötödik helye megszerezhető. A forma rendben van, az utóbbi öt bajnoki közül négyet megnyert a csapat, amely otthon parádésan teljesít, 10-3-4 az eddigi mutató. A Gijón vészesen halad a szakadék felé, hiszen hat pont a hátránya a bennmaradó pozíciót elfoglaló Leganésszel szemben. Házon kívül az egész idényben szenved a társaság: egyetlen siker és hat döntetlen mellett tíz vereséget jegyez.

A Villarrealnak lesz néhány sérültje és eltiltottja, mint ahogy a Gijón sem lesz teljes. Ebben a szereposztásban rendre dominálnak a sárga mezesek, hiszen az utóbbi hét meccsből hatot megnyertek. Játszottak több 2-1-et, volt 3-0 és 3-1 is. Valami hasonlót várunk péntek este is: a Sporting jó lehet egy találatra, ám a több mint kétszer annyi pontot szerző házigazda aligha enged pontot. A Villarreal hazai meccsein mostanában születik három gól – ezt tippeljük most is.

17205. Cardiff - Newcastle, 1X (1.70) - angol másodosztály, 20:45

A tizenharmadik helyezett fogadja a másodikat, a meccsnek extra tétje nincsen, mivel a walesiek már bennmaradtak, a "szarkák" pedig már feljutottak. A kék-fehérek hullámzóan teljesítettek az egész bajnokságban, főleg ősszel gyengélkedtek, tavasszal már több pozitívumot lehetett látni a játékukban. 58 pontig jutottak, hazai pályán pedig 11-4-7-es statisztikát hoztak össze. Február eleje óta nem szenvedtek vereséget saját létesítményükben, és összességében is jó formában vannak. A Newcastle hétfőn a Preston legyőzésével bebiztosította a második helyét a Championshipben, így Rafa Benitez menedzser csapata augusztustól újra a legjobbak között szerepelhet. A fekete-fehérek 88 pontot szereztek 44 bajnokin, vendégségben is erősek voltak (13-4-5). Perezék megünnepelték a feljutást, nem biztos, hogy teljesen rá tudnak hangolódni a mai, cardiffi kirándulásra. Egy pontot legalább otthon tart a házigazda.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!