<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: 2 sportág, 3 tipp, 3.8-as szorzó

Svéd foci mellé hazai kosárlabda: mi azt mondjuk, már szombaton letudja az elődöntő-párharcot az Alba. Induljon a szombati tutivadászat!

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

18543. Brommapojkarna - Degerfors, 2.5 gól felett (1.55) – svéd másodosztály, 16.00

A 11. fordulót rendezik a svéd második ligában. A hazaiak az élről várják a folytatást, tíz meccsen 25 pontig jutottak, nem könnyű tartani velük a lépést, főleg, ha hazai formájukat hozzák a piros-feketék. Eddig mind az öt otthoni bajnokijukat megnyerték, ezeken a gólkülönbség 15–2! Három nyertes találkozóval a hátuk mögött fogadják mai ellenfelüket. A gólokat ipari mennyiségben termelik, eddig nyolc alkalommal játszottak olyan mérkőzést, amelyen született legalább három találat. A Degefors erős középcsapat, jelenleg a hatodik 15 ponttal, de érdemes rá figyelni: idegenben nehéz legyőzni az együttest. Mérlege távol otthonától 1-3-1, csak Helsingborgban kapott ki, ott viszont nagyon (3–0). Formája hullámzó, a 10. fordulóban nyert (GAIS, 2–1). Ma a hazai csapat az esélyes, de a gólokban inkább van érték. A +2.5-ös fogadási lehetőség jó választás erre a mérkőzésre.

01633. Jönköping Södra - FF Malmö, 2 (1.60) – svéd bajnokság, 18.00

A 11. fogadja a listavezetőt a svéd élvonal tizenegyedik fordulójában. A házigazda 14 pontos, otthon még nem talált legyőzőre, két siker mellett kétszer játszott döntetlent. A formája viszont nem az igazi, egy hónapja nem győzött, háromszor ikszelt, Borassban pedig nagyon kikapott (Elfsborg, 3–0). A zöldek célja a bennmaradás, ez azért teljesíthető elvárás.

A bajnok a bajnokság egyharmadánál már az élen áll, de az egyre jobb formában lévő Norrköping nagyon tapad rá. A kékek 24 pontosak, eggyel vezetnek a nagy rivális előtt, e két együttes el is húzott már a mezőnytől. Idegenben még nem kapott ki a bajnok (3-3-0), otthon viszont már igen, épp az üldözőjétől két hete. Azóta már sikerült javítania, miután 1–0-ra verte az AIK-ot vendégként. A Malmö kerete sokkal erősebb, és nem engedhet meg botlást magának a csapat. Ezúttal érvényesíti a papírformát a vendég alakulat, és elhozza mindhárom pontot.

10813. ZTE - Alba Fehérvár, meccsgyőztes, 2 (1.57) – férfi kosárlabda NB I, 19.00

Egyetlen győzelemre van a bajnoki döntőtől az Alba, és gyanítjuk, minél előbb meg akarja szerezni, ugyanis a másik ágon a Szombathely már kivívta a finálét, és így pihenhet, amíg a ZTE és a Fehérvár birkózik egymással. A Zalaegerszeg gyorsan elvette a pályaelőnyt a riválisától, ám az Alba időben kapcsolt: 94-85-re győzött Zalában, majd otthon 102-70-re kiütötte az ellenfelet. Amíg a Dzunics-csapat érezhetően elkapta a ritmust, addig a ZTE-n a fáradtság jelei mutatkoztak, miközben sérülések is hátráltatták.

Székesfehérváron Benke Szilárd és Julian Norfleet sem léphetett pályára, ráadásul Emanuel Ubilla is megsérült. Egyikük sem edzett még azóta, de Benke játékára jó esély van. Egyelőre nem tudni, a két légiósra mennyire számíthat Bencze edző, ha kevéssé, szinte esélytelenné válik a Zalaegerszeg. Ebben a párharcban nem ritka a vendégsiker – ezt várjuk szombaton is.

 
 
  • 1psprosport2017június03.07:59ÚjVálasz

    ProSportHungary https://www.facebook.com/Pro-Sport-Hungary-1380529648706433/

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!