<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: vb-selejtezők és Európa csodacsapata

Szinte hihetetlen, hogy a legutóbbi 19 mérkőzését megnyerte a Fenerbahce - naná, hogy várjuk az újabb sikerét. Ha futball, akkor szerb és török diadal...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

14576. Fenerbahce Ülker – Besiktas, hazai csapat 79.5 felett (1.60) – török férfi kosárlabda-bajnokság, 17.00

A Fener szépen hozott a konyhára az elmúlt hetekben, ugyanis a Darüssafaka elleni elődöntő több találkozóján is az általunk várt eredmény és pontszám született. Európa legjobb csapata nemcsak a török bajnoki rájátszásában nem szenvedett még vereséget, minden sorozatot figyelembe véve 19 meccses (!) győzelmi szériát épített. Az Euroliga aranyérmese március végén, a Real Madrid otthonában szenvedett vereséget legutóbb, azóta kíméletlenül elbánik valamennyi riválisával.

Az alapszakaszt megnyerő Fener (28-2) a Tofast, majd a Darüssafakát is lenullázta, rendszerint 90 pont körül termelve. Ehhez képest a Besiktas elleni finálé első meccsén „csak” 75-ig jutott, ám ez is elég volt a győzelemhez. Májusban, a bajnoki alapszakasz során 93-76-ra diadalmaskodtak Veselyék, a Besiktas csarnokában 79-76-ra nyertek. Pénteken csúnyán elrontotta a harmadik negyedet az Obradovics-együttes, mindössze tíz pontig jutott (a többiben 18-a, 24-et és 23-at termelt). Ez még egyszer nem fordulhat elő, és tippünk szerint vasárnap jobban megszórja a Besiktast.

24577. Szerbia - Wales, 1 (1.70) – vb-selejtező, 20.45

A szerbek 11 ponttal (3-2-0) vezetik a D-csoportot, de ugyanennyi pontjuk van az íreknek is, Wales és Ausztria 7-7-tel követi őket. Tadicsék otthon eddig verték az osztrákokat, az írekkel nem bírtak - mindkét meccsen szép számmal estek gólok (3-2, 2-2). Az idén a grúzoknál szerepeltek a balkániak, ott biztosan nyertek 3-1-re. A keret légiósokra épül, erős, jó csapat, amely támadásban veszélyes.

A walesiek az Eb-bravúr óta visszaestek, és bár még őrzik veretlenségüket, csak egyszer tudtak nyerni, még Moldova ellen a nyitó napon (1-4-0). A döntetlenek között voltak értékesek, de Grúziát otthon azért le kellett volna győzniük. Taylor eltiltott lesz, Bale szerepeltetése kérdéses. Mi azt mondjuk, a szerbek otthon nem hibáznak, az idegenben elért 1-1 után legyőzik a masszív walesieket.

25192. Koszovó - Törökország, 2 és 2.5 gól felett (1.65) – vb-selejtező, 20.45

Az új UEFA-tagállam jól kezdte a selejtezőt, pontot szerzett Finnországban, de azóta csak kikapott. Így utolsó az I-csoportban, ami azért önmagában véve nem meglepő. Otthon a horvátoktól nagyon simán, Izlandtól viszont minimális különbséggel szenvedett vereséget, ez utóbbi teljesítményre lehet majd alapozniuk Berisáéknak.

A törökök csak a negyedik helyen állnak, 8 pontosak (2-2-1), előttük tanyázik Horvátország (13),  Izland (10) és Ukrajna (8) is. A kötelezőket hozták Turanék, de kikaptak Izlandon, viszont másik idegenbeli meccsükön értékes döntetlent értek el a horvátoknál. Ha nem nyernek Tosunék, lemondhatnak még a második helyről is, amely, ugye, pótselejtezőt ér. Figyelmeztető jel lehet számukra, hogy a hónap elején Macedóniában csak soványka 0-0-ra végeztek. De vasárnap győzni mennek Albániába (a mérkőzést a skodëri Loro-Borici stadionban rendezik meg) Fatih Terim fiai, és nem is hibáznak. Érzésünk szerint nyernek a vendégek, és lesz legalább három gól.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!