<>

 
 
 
A Kladno a Spartát fogadja ma délután a cseh hokibajnokságban. A kladóniak öt meccse nyeretlenek, logikusnak tűnik a vendéggyőzelem.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Vernie kell Jágr csapatát a listavezetőnek

A Kladno a Spartát fogadja ma délután a cseh hokibajnokságban. A kladóniak öt meccse nyeretlenek, logikusnak tűnik a vendéggyőzelem.
Cseh hokibajnokság
Kladno-Sparta
Szombat, 17:30

A Rytíri Kladno - amelynek az NHL-ből is jól ismert Jaromír Jágr résztulajdonosa - idén rosszul teljesít a cseh Extraligában, jelenleg a 13. helyen állna a 14 csapatos bajnokságban, 32 meccsen 33 pontot gyűjtött. Hazai jégen 16 meccséből hétszer nyert, viszont csak négyszer sikerült a rendes játékidőben. A klandóiak egyértelműen gödörben vannak most, legutóbbi kilenc meccsükből csak a Slavia ellen nyertek, két legutóbbi hazai találkozójukon a Vítkovice és a Mountfield is verte őket. A legtöbb pontot Pavel Patera gyűjtötte, 5 gólt lőtt és 17 gólpasszt adott, tehát 22 pontos, őt négyet követik 14-14 ponttal, a francia Sacha Treille 11+3-nál, Petr Tenkrát 10+4-nél, Michal Dragoun 6+8-nál, míg Tomás Káberle 2+12-nél tart. A kapuban Jan Chábera 90,8%-os hatékonysággal a középmezőnyhöz tartozik, váltótársa, Lukás Cikánek viszont csak 88,5%-kal védett hat meccsén.

A Sparta Praha remek szezont produkál, 32 mérkőzés után az Extraliga első helyén áll, magabiztos, tíz pontos előnnyel. Idegenben is remekelnek, 16 összecsapásból tizet sikerrel vívott meg. Legutóbbi öt meccséből négyet megnyert a prágai csapat, háromszor nagyarányú győzelmet aratott, Chomutovban 7-0-ra verte a sereghajtót, Karlovy Varyban 4-0-ra nyert, míg a Trinecet szintén 4-0-ra verte a Tisport Arenában. A cseh bajnokság kanadai táblázatának első két helyén magabiztosan két Sparta-játékos áll, Petr Ton 30 meccsen 46 pontot (25+21) gyűjtött, míg Jaroslav Hlinka 40-et (11+29). Őket Tomás Rolinek és Petr Kumstát követi 28-28 egységgel (16+12 és 11+17), majd Lukás Pech következik 24 ponttal (12+12). Kapusposzton a rutinos Tomás Pöpperle 93,5%-on teljesít, amivel a harmadik legjobb a stabil kapusok között, továbbá váltótársa, Filip Novotny öt meccsen kapott lehetőséget, ahol 93,1%-os teljesítménnyel védett.

Tipp

Kladno-Sparta, 2 (1.55) - Betclic

A két csapat idén kétszer találkozott, szeptember 29-én Prágában 3-2-re nyert a Sparta, míg Kladnóban 5-2-es Sparta-siker született. A csaptok formája és az idei eredmények alapján elmondható, a listavezető a toronymagas favorit a találkozón.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!