<>

 
 
 
Lassan véget érnek az elődöntők a nagy európai bajnokságokban. Csütörtökön a Kölner Haie zárhatja le otthon a Grizzly Adams Wolfsburg elleni párharcot.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A Cápák felfalhatják a Grizzliket

Lassan véget érnek az elődöntők a nagy európai bajnokságokban. Csütörtökön a Kölner Haie zárhatja le otthon a Grizzly Adams Wolfsburg elleni párharcot. Tavaly is találkoztak, akkor a kölniek söpréssel 3-0-s összesítéssel intézték el őket.
Német hokibajnokság
Köln-Wolfsburg
Csütörtök, 19:30 óra

A Kölner Haie az alapszakaszban az ötödik helyen végzett, a 147-118-as gólkülönbsége átlagosnak nevezhető, a dobogótól két ponttal maradt le. A negyeddöntőben a negyedik kiemelt Adler Mannheimmel csatázott, egyedül egy kétszeri hosszabbítás utáni meccset tudott megnyerni a Sasok, azon kívül csak kölni győzelem született, tehát 4-1-es összesítéssel léptt túl a mannheimieken, mindkét otthoni meccsét megnyerte. Legponterősebb játékosa a rájátszásban Robert Collins 1+8 ponttal, mögötte Andreas Falk 3+3, Andreas Holmqvist 1+4, Christopher Minard 5+0, Marcel Müller pedig 1+4 ponttal a kilenc meccsük alatt. Bár a támadók nem ponterősek, hátul stabilitás van, ugyanis Danny aus den Birken hihetetlen, 96,2%-os teljesítménye szenzációs, az 1,24-es kapott gólátlagról nem is beszélve.

A Grizzly Adams Wolfsburg a hatodik lett a DEL 52 meccsen alapszakaszában, a 151-125-ös gólkülönbség közel hasonló a jelenlegi ellenfele, a Köln teljesítményéhez, amely mögött egy ponttal végezett. A rájátszásba a legjobb nyolc között kapcsolódott be, a harmadik kiemelt Nürnberg volt az ellenfele. Az Ice Tigers ellen vezettek 2-0-ra és 3-1-re is, ám végül 4-2-es összesítéssel tudta le a párharcot, a három nürnbergi meccsből csak egyet tudott megnyerni. A csapat legerősebb játékosa az amerikai Tyler Haskins 3+10 ponttal a tíz mérkőzése alatt, Marco Rosa 5+6, Norman Milley 4+6, Sebastian Furchner és Ramzi Abid pedig 5+5 pontnál jár, ám ezen pontok többségét a Nürnberg elleni párharcban szerezték. A sok lőtt gólhoz sok kapott is párosul, Sebastian Vogl 92,4%-os hatékonysága a középmezőny aljához elég, viszont 2,43-as kapott gólátlaga rossz.

Tipp

Köln-Wolfsburg, 1 (1.82) - Betclic

Idén az alapszakaszban négyből három meccs hosszabbítás után dőlt el, viszont a jelenlegi párharcukban még nem volt döntetlen. Ami viszont a playoff-rutint illeti, tavaly szintén az elődöntőben találkoztak, akkor még három győzelemig tartott a párharc és 3-0-s összesítéssel, tehát söpréssel intézte el a Köln a Wolfsburgot 7-2-re, 1-0-ra és 4-2-re. Az idei rájátszásbeli meccseinek először a Wolfsburg nyert idegenben 3-0-ra, aztán viszont 4-1-re a Köln idegenben, 3-0-ra otthon és 3-2-re újfent idegenben. Csütörtökön ott a lehetőség a Cápák előtt, hogy 4-1-es összesítéssel lezárják a párharcot és döntőbe jussanak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!