<>

 
 
 
A Bombonera stadion álmodni sem mert volna méltóbb hazai nyitómeccset: a Boca otthonába az a Newell’s Old Boys érkezik vendégségbe, aki tavaly az elődöntőig jutott a Libertadores kupában.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.60

A Boca újabb veretlenségi sorozatra készül a Bombonerában

A Bombonera stadion álmodni sem mert volna méltóbb hazai nyitómeccset: a Boca otthonába az a Newell’s Old Boys érkezik vendégségbe, aki tavaly a Torneo Final címvédője, és az elődöntőig jutott a Libertadores kupában – a házigazda Juniors pedig talán ambiciózusabb, mint valaha.
Argentin bajnokság, Boca Juniors-Newell’s Old Boys
szerda, 00:15 óra

A csapatok

A Boca Juniors idén egészen hiperaktívnak mutatkozott az átigazolási piacon. A védelem tengelyébe az Atletico Madridban méltatlanul mellőzött Daniel Diaz érkezett, a távozó Clemente Rodriguez megüresedett balszélső posztját pedig a kölcsönből (Godoy) visszatérő Insua foglalja el. A középpályára a Velezből érkező Fernando Gagóra érdemes figyelni, és ott van még Jesus Mendez is, akit a Rosario Centralból igazolt a csapat, míközben Somoza, Erbes és Fernandez elhagyták a Boca fedélzetét. A támadó szektorba pedig nem kisebb zsuga érkezett, mint a tavalyi szezon második legerősebb gólszerzője, a Colonból igazolt Emmanuel Gigliotti, vagy a San Martinból érkező Riaño, aki az elmúlt szezon egyik legnagyobb felfedezettje.

Az idény első meccsén a változtatások nem igazán juthattak érvényre, mert a Belgrano vendégszereplésre Carlos Bianchi mester jobbnak látta a régiekből válogatni, és a padon hagyta Gigliottit és Riañót is. A Bergano elleni meccsen a hazaiak mindenáron bizonyítani akartak a közönségük előtt, főként, hogy alig voltak túl egy igen megalázó idegenbeli vereségen – a Lanus 3-0-ra intézte el őket - , ám a Bocának sikerült megőrizni a hidegvérét, még azután is, hogy a hazaiak Carrera révén megszerezték a vezetést. Néhány perccel később büntetőhöz jutott a Boca a vendégkapus kezezése után, és Riquelme be is varrta. Ezután nem sok minden történt, ám ahogy kell, a legjobb pillanatban, a 86. percben az új vétel, Daniel Diaz mindenkinél magasabbra emelkedett a szöglet után, és a túlsó pipába fejelte a Boca győztes gólját.

Tipp
Boca Juniors-Newell's Old Boys, 1, döntetlen nélkül (1.55-1.60)
Bátrabbaknak
Boca Juniors-Newell's Old Boys, 1 (2.10-2.30)

A meccs azonban sajnos leginkább a bírói tévedések miatt marad emlékezetes, és ezek a rossz ítéletek egytől-egyig a Boca javára sültek el – így tehát nem beszélhetünk nyugodt szívvel megérdemelt vendéggyőzelemről. Mégis úgy tűnik, Bianchi elégedett lehet a csapat játékával, hiszen ugyanazt a kezdő tizenegyet küldi ma éjjel pályára a Newell’s ellen. Bölcs döntésnek tűnik – a játékosok tisztában vannak vele, hogy nem hoztak egy nagy meccset, és alig várják, hogy hazai közönség előtt megmutathassák, mit tudnak igazából, ráadásul egy tekintélyes ellenféllel szemben, a Bombonerában, ahol egyetlen egyszer kaptak ki a tavalyi idényben.

A Bocának fújt a bíró, de most otthon meggyőzőbb játékra készülnek

A Newell’s Old Boys három alap pillérétől vált meg a kivételesen sikeres 2012/2013-as szezont követően. Távozott a helyiek nagy kedvence, Martin Palermo edző, aki oly remekül ráérzett a siker titkára, és egészen a Libertadores kupa elődöntőéig vezette a csapatát. A védelem centrumából eltűnt a nagyszerű Santiago Vergini, aki tavaly 34 alkalommal volt hasznos tagja a csapatnak, mielőtt most az Estudiantes csapatához igazolt. Végül pedig, aki talán a legérzékenyebb veszteséget jelentheti a csapatnak, a tavalyi gólkirály, Ignacio Scocco (24 góllal) is összecsomagolt, hogy idén a Brésilben lője a gólokat. Az érkezők közt ott van a két védő: ’Aquino a Belgranóóból és Trezeguet a Rivertől. A középpályán újra látni majd Damian Mansót, aki a Dep Cuencából talál vissza nevelőklubjához.

A várható Boca-kezdő Orion ; Marin, Diaz, Burdisso, Insua ; Ledesma, Ribair Rodriguez, Sanchez Miño, Riquelme ; Martinez, Blandi

A Libertadores kupa-beli részvételének hála a Newell’s néhány extra pihenőnapnak örülhetett, így eddig még egyszer sem lépett pályára az idei bajnokságban. Ellenben két felkészülési meccset is játszott: egy 2-2-es ikszet a venezuelai Deportivo Tachira ellen – Trezeguet duplájával - és egy vékonyka egygólos győzelemmel zárult találkozót az uruguayi Gimnasia y Esgrimával. Trezeguet jó formában van, hiába a 35 év, és az állandó problémák a bal térdével – de hiába, a Boca ellen nincs a keretben.

Hiányzók

A Boca oldalán három alapember hiányzik majd a kezdőből: a tavaly húszszor pályára lépő védő, Caruzzo, a középpályás Gago és a támadó Cangele.

Várható kezdő a Newell’s-nél: Guzmán; Díaz, Ortiz, López, Casco; Pablo Pérez, Mateo, Bernardi; Tonso, Aquino, Figueroa[/p]

A Newell’s-nél ugyancsak három fontos játékos hiánya hagyhat űrt a csapatban: a tavaly 5 gólt szerző támadó, Maxi Rodriguez a válogatottba kapott meghívót, míg a két masszív védő, Marcos Cacéres és Gabriel Heinze sérülés miatt hagyja ki a találkozót.

Konklúzió

A Newell’s az első meccsének áll neki a bajnokságban, ráadásul a Boca otthonában, ami legalábbis delikát küldetésnek számít. A vendégcsapat kerete ráadásul komolyan gyengült a tavalyihoz képest, a távozó Vergini és a két hiányzó védő, Caceres et Heinze pedig szabad utat enged a Boca támadóinak. A hazaiak komolyan gondolják, hogy a szezon első hazai meccsével kezdetét veszi egy újabb otthoni kvázi veretlen sorozat, és megnyerik a derbit a Bombonerában a hazai közönség előtt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!