<>

 
 
 
Csütörtökön a cseh bajnokság döntőjének első mérkőzését 3-0-ra megnyerte a PSG Zlín a Kometa Brno ellen. Egy nappal később újra összecsapnak a felek Zlínben, újabb hazai győzelmet remélünk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Elléphet a Zlín a Brnótól

Csütörtökön a cseh bajnokság döntőjének első mérkőzését 3-0-ra megnyerte a PSG Zlín a Kometa Brno ellen. Egy nappal később újra összecsapnak a felek Zlínben, újabb hazai győzelmet remélünk.
Cseh hokibajnokság
Zlín-Brno
Péntek, 18:20 óra

A PSG Zlín az alapszakasz negyedik helyén végzett, 136-119-es gólkülönbsége inkább a védelem erősségét jelzi. A rájátszás első körében az ötödik kiemelt Mountfield Hradec Královéval találta magát szemben, akit 4-2-es összesítéssel búcsúztatott, köztük három hosszabbításos mérkőzéssel. Az elődöntőben már csak egy ráadásos mérkőzést játszott, a második Trinec ellen mindhárom hazai meccsét megnyerte, és egyet idegenben is, így szintén 4-2-es összesítéssel lépett túl az Ocelári Trinecen. Pontjaikon több játékos osztozik, tehát erős a csapategység, Ondrej Vesely 7+3, Antonín Honejsek 5+4, Petr Cajánek 2+7, Petr Leska 0+9, Jaroslav Balastík 4+4, Bdrich Köhler pedig 3+5 pontos. A kapuban Libor Kasík 92,2%-os hatékonysgággal véd 2,14-es mutatója mellett, de Tomás Stúrala 94,6%-a és 1,54-es kapott gólátlaga stabil cserepadot jelent.

A Kometa Brno az alapszakasz hatodik helyén végzett, így nem kellett részt vennie a rájátszás első körében. Az 52 mérkőzés során átlagos teljesítményt nyújtott, 126-124-es gólkülönbségük kiegyenlített. A negyeddöntőben a harmadik Skoda Plzennel találkozott, a címvédőt 4-2-es összesítéssel búcsúztatta. A döntőbe jutásért nagyon kemény csata várt rá az alapszakaszgyőztes Sparta Praha ellen, háromszor is vezettek a prágaiak ellen, de azok rendre egyenlített, végül egy drámai mérkőzésen 5-4-re legyőzte a fővárosiakat idegenben, így 4-3-as összesítéssel, de fáradtan érkeztek a döntőbe. A rájátszásban tizenkét meccset játszott, Vojtech Nemec 7+5 pontjával kiemelkedik, mögötte Tomás Svoboda 3+7, Hynek Zohorna 5+4, Libor Pivko 4+5 ponttal jön. A kapuban Marek Ciliak 91,1%-kal véd 2,53-as kapott gólátlaga mellett.

Tipp

Zlín-Brno, 1 (1.98)

Az alapszakaszban négyszer találkoztak a csapatok, kétszer a Zlín nyert, kétszer a Brno. Csütörtökön viszont már a döntőben mérték össze erejüket, a Zlín 3-0-ra nyert, mégpedig úgy, hogy 15 lövésükből 3 gól lett, míg a másik oldalon mind a 34 lövést védte Kasík.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!