<>

 
 
 
A német bajnokság hajrájában a Stuttgart a kiesés elől menekül, a Schalke pedig a BL-helyekre hajt, izgalmas meccsre van kilátás.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.45

Bízunk a Stuttgart pontszerzésében

A német bajnokság 31. fordulójának vasárnap délutáni összecsapásán a Stuttgart a Schalkét fogadja. A hazaiak a kiesés elől menekülnek, a vendégek a Bajnokok Ligás helyezésekért állnak harcban, izgalmas meccsre van tehát kilátás.
Német bajnokság
Stuttgart - Schalke
Vasárnap, 17:30 óra

A Stuttgart egész szezonbeli teljesítménye rendkívül csalódást keltő, olyannyira, hogy még az a szégyen is megeshet a társasággal, hogy a következő évben egy osztállyal lejjebb kell indulniuk. Az utóbbi idők eredményei némi reményre adhatnak okot, hiszen az előző 7 bajnokiból csupán kettőt veszített el Huub Stevens alakulata, 2 győzelem és 3 döntetlen mellett. A csapat hazai mérlege hagy némi kívánnivalót maga után (15 mérkőzésen 4–4–7-es mutató), ami viszont szintén biztató, az az egymás elleni mérleg, a közelmúlt 3 Stuttgartban megrendezett meccsén ugyanis mindháromszor a svábok örülhettek. Leitner és Khedira bajlódik sérüléssel, rajtuk kívül mindenki bevethető.

Tipp

Stuttgart - Schalke, 1X (1.45) - Betclic

A Schalke a tavaszi idényre összekapta magát, olyannyira, hogy a Bayern és a Dortmund mögött a királykékeknek van a legnagyobb sanszuk arra, hogy jövőre biztosan a BL-ben indulhassanak. Hét meccs óta tartó veretlenségi sorozattal érkeznek Stuttgartba a gelsenkircheniek (5 győzelem, 2 döntetlen), de az ezüstérmes pozícióban tetszelgő Borussia beéréséhez már földöntúli bravúrra lenne szükség. Ha viszont ma pontot, vagy pontokat szerez a bányászvárosi alakulat, minimum hat egységnyire növelheti előnyét a negyedik Wolfsburg előtt. Ami a hiányzókat illeti, a vendégeknél jóval hosszabb a lista; Draxler eltiltás, Fuchs, Hoewedes, Papadopoulos, Klemens és Hoger sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót.

A bennmaradás szempontjából létfontosságú lenne, hogy a Stuttgart minimum egy pontot otthon tartson, s mivel a Schalke nagyon úgy tűnik, hogy a bronzérmes pozícióból sem előre, sem pedig hátra nem fog tudni elmozdulni, motiváltabbak lehetnek a hazaiak. A győzelmükre azért nem mernénk fogadni, de véleményünk szerint kikapni nem fognak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!