<>

 
 
 
Zsinórban a 4. egymás elleni, szériazáró meccsére készül a Detroit és a Chicago az amerikai baseball-liga alapszakaszában, ezúttal azonban sima hazai siker várható.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.53

Detroit-sikert hozhat a szériazáró

Zsinórban a 4. egymás elleni, szériazáró meccsére készül a Detroit és a Chicago az amerikai baseball-liga alapszakaszában, ezúttal azonban sima hazai siker várható.
MLB alapszakasz
Detroit Tigers - Chicago White Sox
Csütörtök, 19:08 óra

Tavaly a főcsoport elődöntőéig menetelt a Detroit, ahol a későbbi WS-győztes Boston ejtette ki a gárdát és idén is hasonlóan jó teljesítményben bíznak a Tigrisek. Nem is indult rosszul Cabreraék szezonja, jelenleg 10-8 mérleggel a liga 4. helyén állnak, saját csoportjukat pedig vezetik. Ugyan a tavaly mutatott masszív támadójátékból még nem sok minden látszik (a liga második legkevesebb pontját szerezték eddig), jó eséllyel rövid időn belül formába lendülnek a hazaiak, akik egyébként otthon eddig 8 győzelemmel és 5 vereséggel állnak. A csapat jelentős részét sikerült megtartani télen, vagyis továbbra is a Detroitot erősíti a Cabrera-Avila-Jackson-Martinez-Hunter ötös, távozott viszont a Texashoz Prince Fielder. Dobókkal is jól állnak: Scherzer és Verlander nevét minden baseballban jártas jól ismerheti. A hazaiaknál Andy Dirks (LF) és José Iglesias (SS) sem bevethető.

Főtipp

Detroit Tigers - Chicago White Sox, 1 (1.53)

Bátrabbaknak

Detroit Tigers - Chicago White Sox, ázsiai hendikep -1.5 run 1 (1.95) - Betclic

A Chicago sem rajtolt rosszul, egyelőre 50%-os (11-11) mérleggel a főcsoport 6. helyén állnak, lemaradásuk pedig nem sok a csoportban a Detroithoz képest. Vendégként azért döcög a szekér eddig: 5 siker és 7 vereség áll a csapat neve mellett útjai során. Tavaly utolsó helyen zárta a csoportot a White Sox, idén viszont joggal bízhatnak masszívabb produkcióban a chicagói hívek, habár a csapat idén is a tavalyira épül Alexei Ramirezzel, Viciedoval és Konerkoval. Főként dobók terén változtatott télen az együttes: távozott a Floyd-Santiago-Axelrod hármas, érkezett helyettük Paulino, Belisario és Downs. A vendégeknél már így a szezon elején hosszú a sérültlista: Gordon Beckham (2B), Adam Eaton (LF), Avisail Garcia (RF), Conor Gillaspie (3B) és Jeff Keppinger (2B) mellett még 3 dobó is sérült.

Dobók: Scherzer (1-1) vs. Quintana (1-1)

A hazaiak dobóját, Max Scherzert nem kell bemutatni senkinek, tavaly 21-3 rekorddal zárt és 2.90-es ERA mutatója is kiváló volt. Idén 2.33-as ERA mutatót és 1-1 mérleget tud felmutatni. Eddigi 27 inning alatt elért 34 SO-ja nem rossz, csavart- és gyorslabdái még mindig fergetegesek.

A vendégeknél José Quintana kezd majd a dombon, aki tavaly 9-7 rekorddal és 3.51-es ERA mutatójával jól teljesített, a csapat 2. legtöbbet játszott dobója volt. Idén 24 inninget játszott, 1 győzelme és 1 veresége van, 3.75-ös ERA mutatója nem a legjobb. Scherzerrel ellentétben nem az SO-ban, hanem a mögötte játszó védelemben bízik inkább.

Mit várunk?

A két gárda a 4 meccses széria végére ér ma este, a korábbi 3 meccsből kettőt a White Sox (3-1 és 6-4) és egyet a Detroit (8-6) nyert meg. A Tigers ugyan Prince Fielder távozásával gyengült valamelyest és támadójátéka még közel sem az igazi, ma este Scherzerrel a dombon nyerők lehetnek, hiszen kevesebb szerzett pontjukhoz kulcsfontosságú a kiváló dobóteljesítmény, melyet mai kezdő dobójuk hozhat is. Főtippként hazai sikerrel kalkulálunk a szériazáró összecsapáson, de jó esélyt látunk a legalább 2 pontos hazai sikerre is - leginkább a dobók személye miatt!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!