<>

 
 
 
Furcsa helyzet állt elő a G-csoportban, hiszen a német és az amerikai válogatott megpecsételheti Ghána és Portugália sorsát. De vajon valóban ez várható?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.47

Békés testvérharcot ígér az amerikai–német derbi

Furcsa helyzet állt elő a G-csoportban, hiszen a német és az amerikai válogatott megpecsételheti Ghána és Portugália sorsát. De vajon valóban ez várható?
Vb, G-csoport
USA - Németország
Csütörtök, 18:00 óra

Érdekes és egyben kényes helyzet állt elő a G-jelű kvartettben, ugyanis Németország és USA "kéz a kézben" juthat tovább a csoportból egy döntetlennel. Habár mindkét kapitány nagyon fogadkozott, hogy nem lesz itt semmilyen "előre megbeszélt" eredmény és kézfogásos döntetlen, mégis ez tűnik reálisnak. Persze nem is mondhatnak mást, nyilván érdekes lenne, ha egy "megbeszéltem Joachimmal mi legyen" kijelentéssel vezetné mondjuk fel Klinsmann ezt a derbit.

Nem is kell itt semmit sem megbeszélni! Elegendő az is, ha mindkét gárda a vb további küzdelmeire koncentrálja energiáit, óvja játékosai a sérülésektől és a sárga lapoktól. Az amerikai együttesnek hatalmas eredmény már így is, hogy ebből a kimondottan nehéz csoportból tovább tudott lépni. Mentálisan egy iszonyatosan jól felkészített társaságról van szó, amely képes volt reagálni Ghána hajrában elért egyenlítő góljára és még Portugáliát is majdnem megverte hátrányból felállva!

USA - Németország, 1, ázsiai hendikep +1.5 gól (1.47)

A németek erejéről felesleges is lenne regényeket írni, mindenki láthatta, mire képesek. Ezt a portugálok elleni meccsük jobban mutatta, mint a Ghána elleni 90 perc, habár az afrikaiak ellen sem volt gyenge mutatvány felállni 1-2-ről, igaz a ghánaiak vezetéséig nem is igazán törték össze magukat Müllerék...

Szó mi szó: azt gondoljuk, hogy ez az amerikai csapat még akkor is képes lenne szívből és odaadásból egy szoros eredményt kiharcolni a németek ellen, ha nem lenne ez a kialakult helyzet. Az már csak hab a tortára, hogy egy szoros (nem feltétlenül döntetlen) eredmény itt mindkét együttesnek tökéletesen megfelelne. Így nem csak a döntetlen ér itt meg egy misét hanem az is, hogy USA nem szenved el 1 gólnál nagyobb arányú vereséget, amellyel szintén továbbjutók, kivéve ha Ghána legyőzi Portugáliát legalább kettővel, vagy Ronaldoék az afrikaiakat legalább 4 góllal!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!