<>

 
 
 
Debrecenben fogadja az El-selejtező odavágóján a Diósgyőr a Birkirkara csapatát és szerintünk a miskolciak könnyedén nyerhetnek.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Magabiztos sikert arathat a Diósgyőr

Nem panaszkodhat a Diósgyőr sem Fortunára az El-selejtező sorsolásakor: a máltai rivális a "könnyen fogyasztható" kategóriába kell, hogy tartozzon - bár a Fradi azért erről lehet, hogy másként vélekedik. Ma Debrecenben mérik össze tudásukat a felek...
Európa-liga selejtező
Diósgyőr - Birkirkara
Csütörtök, 20:30 óra

A diósgyőri együttes tavaly az 5. helyen zárta a bajnokságot, ám a begyűjtött kupaezüstje az Újpest kizárása miatt mégis El-szereplést ért. Szivics mester alakulata az előző kiírásban nem ment rosszul, ám sok meccset adott indokolatlanul ikszre, így végül csak az 5. helyre ért be a piros-fehér sereg (12-11-7 - a legtöbb remi Gohérék nevéhez fűződött). A nyáron nagy volt a jövés-menés Borsodban, és vélhetően még nincs is vége a mozgásnak. A távozási oldalon Futács Márkó neve szerepel az első helyen: a hórihorgas erőcsatár Törökországba igazolt. De távozott Miskolcról Kostic, Batioja, Gohér, Hornyák, Vadász és Abdouraman - azért ez ütős kis névsor. Az érkezési oldalon egyelőre Bori, Antal, Okuka és Németh Milán neve szerepel. Persze, a tréner még bővítené a listát, Grihhith, Balázs, Bognár és Kink érkezését is örömmel fogadná a tréner. A múlt héten Bükön edzőtáborozott a Diósgyőr, és ott le is játszott két edzőmeccset. A Mattresburg (osztrák II.) és a Nyitra (szlovák I.) egyaránt 2-0-ra kapitulált a piros-fehérekkel szemben.

A Birkirkara ellen nagy a készülődés, azzal mindenki tisztában van Diósgyőrben, hogy noha máltai ellenféllel került szembe a csapat, hazai környezetben - amely jelen esetben Debrecent jelenti - azért illik tisztességes előnyt összehozni az odavágón. Az andorrai játékvezető sípjelére induló meccsen a Brikirkara minden bizonnyal nem ront neki magyar riválisának. Pedig a hazai pontvadászatban vendégségben ez volt rá a jellemző: a legjobb túramutatót hozták össze (15-1-0), ám mivel odahaza botladoztak, így végül csak a 2. helyen zártak. Paul Zammit legénysége utolsó bajnokiját áprilisban játszotta, ám azóta sem tétlenkedtek a sárga-piros-csíkosak: a tréner egy barátságos kupasorozaton tesztelhette csapatát. A Vallettával remiztek, a Silemától és a Hibernians-től kikaptak a fiúk. Noha becsülettel végigböngésztük a máltaiak honlapjá, vad sok információhoz nem jutottunk, már ami a magyar túrát illeti. Ami biztos, válogatott irányítójuk épp Magyarországra igazolt - Rowen Muscat a Dunaújvárost erősíti majd a következő szezontól. Van a keretben több légiós is, Eliandro, a 24 éves brazil csatár például a portugál élvonalbeli Nacionaltól érkezett a honlap tájékoztatása szerint...

Főtipp

Diósgyőr - Birkirkara, európai hendikep -1 gól 1 (1.50)

Melléktipp

Diósgyőr - Birkirkara, 2.5 gól felett (1.25) - Betclic

A Diósgyőr nagy átalakuláson esett át, ráadásul nem is Miskolcon léphet pályára a csapat. No de legyen ennyi elég a panaszkodásból. Azért hadd szavazzunk bizalmat Grumicséknak, mert szerintünk legalább kettővel azért elkalapálják majd a derék máltai legényeket. Alaptipp a hendis hazai, egy másik szelvényen pedig a +2,5 is behúzható!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!