<>

 
 
 
Horvát-német összecsapást rendeznek csütörtök este az Európa Liga rájátszásában. A Rijeka a Stuttgartot fogadja. A hazaiak szárnyalnak a bajnokságban, a vendégek viszont két vereséggel nyitottak.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.80

Elkapja a Rijeka a gyenge Stuttgartot?

Horvát-német összecsapást rendeznek csütörtök este az Európa Liga rájátszásában. A Rijeka a Stuttgartot fogadja. A hazaiak szárnyalnak a bajnokságban, a vendégek viszont két vereséggel nyitottak. Mindkét oldalon vannak fontos hiányzók, de ebből még kijöhet egy gólzáporos mérkőzés.
Európa Liga-selejtező, 4. forduló, 1. mérkőzés
Rijeka – Stuttgart
csütörtök, 20:30 óra

A Rijeka eddig remek teljesítményt mutat az idei szezonban, ami nem csoda, hiszen a tehetős tulajdonos alaposan megerősítette a keretet a nyáron. A bajnokságban hat forduló után három győzelemmel és három döntetlennel a harmadik helyen állnak a két nagy, a Dinamo Zágráb és a Hajduk Split mögött. 12 gólt rúgtak és négyet kaptak. Az Európa Ligába már két körön vannak túl, először a walesi Prestatynt, majd a szlovák Zsolnát ejtették ki. Előbbit 8-0-s, utóbbit 3-2-es összesítéssel. Félelmetes támadóik vannak, Leon Benko például idei 9 mérkőzésén már 9 gólnál tart. Őt biztosan beveti majd Matjazs Kek mester, aki azonban nem számíthat a kapitányra, Dario Knezsevicsre, aki piroslapot kapott a Zsolna ellen, illetve a csatár Danijel Csesarecsre sem, aki sérült.

Fő tipp: Rijeka–Stuttgart, mindkét csapat gólt szerez (1.80) - Betclic Meglepi: Rijeka-Stuttgart, 1,X (1.72)

A Stuttgart pocsékul kezdte a szezont. A kupában még továbbverekedték magukat az ötödosztályú BFC Dynamo 2-0-s legyőzésével, de a bajnokságban kétszer is kikaptak (3-2 a Mainz, 1-0 a Leverkusen ellen), az Európa Ligában pedig mindössze egy idegenben lőtt góllal verték ki a bolgár Botev Plovdivet (1-1,0-0). A védelmük igencsak átjárható, miután két védőjük, Georg Niedermeier és Serdar Tasci is sérült. Rajtuk kívül még Johan Audel, Daniel Didavi, Marco Rojas és Timo Werner sem bevethető. Bruno Labbadia legénysége eddig nem játszott csúnya focit, de a bajnokságban ez még egyetlen pontra sem volt elég.

Hogy a Rijeka ellen mire mennek, az nagy kérdés, mindenesetre a legbiztosabb tippnek az tűnik, hogy mindkét csapat gólt szerez. A hazai pálya és a horvátok magabiztossága miatt még azt is meg lehet kockáztatni, hogy esetleg a Rijeka behúzza a meccset. Azonban ezt csak óvatosan, mert erősen döntetlen szagú ez a találkozó.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!