<>

 
 
 
A Portóval kezdődik az új 18 csapatos portugál bajnokság, mégpedig a problémákkal küzdő Marítimo ellen.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A NAP TUTIJA: Büntethet a Porto

A Portóval kezdődik az új 18 csapatos portugál bajnokság, mégpedig a problémákkal küzdő Marítimo ellen.
Portugál bajnokság, 1. forduló
Porto-Marítimo
péntek 21:00 óra

A Porto időtlen idők óta az európai sztárcsapatok bevásárlókosara, így mindig újra kell kezdeni az építkezést. Most is megvan a két nagy nyári távozó, Mangala és Fernando, akikért egy vagyon pénzt kapott, ám ezúttal be is vásárolt. Tello, Brahimi, Casemiro, Adrian, Oliver, és az ifjú Ruben Neves mind érkezett, miközben sikerült megtartani Jackson Martínezt. Otthon az előző szezonban szinte verhetetlennek bizonyult, 13-1-1-es mérlege és 35-6-os gólaránya jobb volt, mint a Benficának. A két angliai felkészülési mérkőzésén az Everton illetve a West Bromwich ellen biztató jeleket mutatott támadósora.

Porto-Marítimo, 1, 0-1 (1,56)

A Marítimo nemrég még a nemzetközi porondon szerepelt. Ezúttal is jól teljesített a bajnokságban, hiszen a 6. lett, idegenben viszont csak 2-5-8-as mérleget tudott 14-24-es gólaránnyal. Ehhez adódik, hogy a nyár nagy felfordulást hozott, így egy fiatal edzőt neveztek ki, míg rengeteg fontos játékos állt tovább, így a gólkirály is. Őket nem sikerült minőséggel pótolni, hiába a 12 érkező. Négy felkészülési meccset játszott, csak egyet nyert meg, pedig nem voltak ütőképesek az ellenfelek. Legutóbb a spanyol másodosztályú Las Palmas 4-0-ra mosta le.

A Porto sokkal inkább készen áll az idényrajtra, mint a Marítimo. A hazai és vendég mérleg is beszédes, így szerintünk simán nyerhet a kék-fehér együttes két, de akár három góllal is. A Marítimo nehéz szezon elé néz, főleg az elején kényszerül majd nagy küzdelemre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!