<>

 
 
 
A SZKA bombaerős kerete bővült egy svéd ikonnal és érkezett egy rutinos edző. A KHL-szezonnyitón kötelező nyerniük.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

A nyáron erősödtek, bekezdhetnek a rajton

A SZKA bombaerős kerete bővült egy svéd ikonnal és érkezett egy rutinos edző. A KHL-szezonnyitón kötelező nyerniük.
KHL, 1. forduló
SZKA Szentpétervár-Lokomotiv Jaroszlavl
Csütörtök, 17:30 óra

Az SZKA Szentpétervár a nyáron egyben tartotta a KHL-győzelemre is esélyes keretét. Egy komolyabb távozó van, Kevin Dallman, aki a liga egyik legponterősebb védője, ám a pótlására az NHL-ből hazatérő Anton Belov érkezett. Csatárposzton tovább erősödtek, az orosz válogatott Jevgenyij Dadonov a Donbasszból, a svéd Jimmie Ericsson pedig a legutóbbi két svéd bajnokságot megnyerő Skellefteától. Csatáraik tavaly jól teljesítettek, Panarin és Kovalcsuk 40-40, Cervenka 39, Tyihonvo pedig 34 ponttal zárt az alapszakaszban. A kispadon is erősítés történt, visszatért Oroszországba Vjacseszlav Bikov, aki 2011-ben Gagarin-kupát nyert a Szalavat Julajevvel, 2008-ban és 2009-ben pedig világbajnokságot nyert Oroszországgal.

012. SZKA Szentpétervár-Lokomotiv Jaroszlavl, 1 (1.55) - Tippmix

A Lokomotiv az elmúlt szezonban épp hogy csak bejutott a rájátszásba, ám aztán elmenetelt a főcsoportdöntőig. A jaroszlavliaknál sem zajlott sok mozgás. Egyetlen komolyabb távozójuk Mikelis Redlihs, míg a megszűnt Lev Prahától két kulcsjátékost hoztak el, Martin Thörnberg és Jirí Novotny alapemberek voltak a legutóbbi szezon nyugati döntősénél. Összességében a tavalyi alapszakaszban kevés gólt kaptak, viszont kevés gólt is lőttek, átlagosan két-két gól volt a termésük. Új vezetőedzőjük van a kanadai Sean Simpson személyében, aki vb-ezüstig vezette Svájcot.

Eddig tíz alkalommal találkoztak a KHL alapszakaszában a csapatok, érdekes módon egy kivétellel rendre a hazai csapat nyert. A két klub a legutóbbi rájátszásban összekerült, ahol a Lokomotiv nyert 4-2-es összesítéssel. Az SZKA számára itt a lehetőség a visszavágásra az új szezon kezdetén.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!