<>

 
 
 
Komoly derbit rendeznek ma Szófiában: a Lokomotiv és a CSKA csap össze a bolgár bajnokság hatodik fordulójában.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.62

Idegenben is esélyesebb a CSKA a szófiai derbin

Komoly derbit rendeznek ma Szófiában: a Lokomotiv és a CSKA csap össze a bolgár bajnokság hatodik fordulójában.
Bolgár bajnokság
Atlético Lokomotiv Sofia – CSKA Sofia
Szombat, 17:00 óra

A CSKA-nak nem megy valami jól a szekér, az európai kupáktól is távol marad idén, komoly anyagi gondokkal küzd, és úgy néz ki, a bajnoki címért folytatott küzdelemről is lemarad. A csapat 5 meccs után 6 ponttal áll a bajnokságban, 1 győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel, 5 lőtt és 4 bekapott góllal.

A Lokomotiv Sofia 4 pontot szerzett, egyszer nyert, egyszer ikszelt és háromszor kikapott, a gólarány pedig szintén szomorúan fest a hat szerzett ellen 10 bekapott találattal.

Jegyezzük meg, hogy a CSKA egyetlen vereségét a Ludogorets csapata ellen szenvedte el, aki idén technikailag fényévekkel kimagaslik a mezőnyből. Ami a Lokomotivot illeti, ők a múlt héten kaptak ki a Slavia elleni derbin 3-1-re, korábban pedig a Litex-től 2-1-re, és a jelenleg holtversenyben az élen álló Lyubimetstől.

Tipp:

Lokomotiv Sofia - CSKA Sofia 2 (1.62) Betclic

A mostani derbire rávetül a tavalyi egymás elleni meccs emléke, mikor a CSKA egyszerűen leadta a három pontot a Lokomotívnak, hogy benntartsa az első osztályban, azzal, hogy egy totál fiatal, U17-es, sőt 16 hatosokat a pályára küldve. A Lokomotiv hozta is a meccset 2-1-re. Komoly hely a bolgár főváros – a meccs előtt a CSKA Sofia elnöke konkrétan elmondta az újságíróknak: nem lenne szerencsés a város szempontjából, ha az egyik fővárosi csapat kiesne a másodosztályba, és ezt szerencsésebb lenne elkerülni.

A mai meccsen a CSKA számíthat kapitány Jancsev visszatérésére, aki egyéves slaviás vendégszereplés után érkezik. Őt leszámítva ugyanaz a keret vár bevetésre, amely a múlt héten 4-0-ra kiütötte a Neftohimiket: Tomas noir, Rays Mboli, Dzhaksan Mendy, Nemanya Milisavljevic, Valentin Iliev, Apostol Popov, Ventsislav Vasilev, Todor Ianchev, Nikolay Dulgerov, Hristijan Kirovski, Marsinyo, Ivaylo Chochev, Omar Kosoko, Bruno Moreira, Emil Argorov, Revson, Grigor Dolapcsjiev, Anton Karacsanakov.

Ezzel szemben a másik oldalon a Lokomotiv edzőjének kényesebb a helyzete – 15-16 játékosára számíthat csupán, és nélkülözni kénytelen négy alapemberét: a sérült középhátvéd kapitányt, Branekovot, a középpályás brazil Tont, míg Csankov továbbra is gyengélkedik, csakúgy, mint az első számú kapus, Galev.

Evidens, hogy a CSKA egyértelmű favoritként lép pályára, a kulcsjátékosait nélkülöző Lokomotiv ellen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!