<>

 
 
 
Ha Lionel Messi játszana, azt mondanánk, elsöpri a Barcelona a Málagát. Az argentin kimarad, de így is tartjuk a megállapítást, elvégre a helyette beszálló Neymar sem ügyetlen futballista…
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Mire képes a Barca Messi nélkül?

Ha Lionel Messi játszana, azt mondanánk, elsöpri a Barcelona a Málagát. Az argentin kimarad, de így is tartjuk a megállapítást, elvégre a helyette beszálló Neymar sem ügyetlen futballista…
Spanyol bajnokság
Málaga-Barcelona
Vasárnap, 21:00 óra

Még a legutóbbi hatodik helyezést sem lesz könnyű megismételnie a Málaga futballcsapatának, ugyanis a pénzügyi nehézségek meghatározták a nyári játékospolitikát. Megvált a klub Iscótól, Toulalantól, Joaquíntól és Demichelistől, a kispadról pedig a chilei hadvezér, Pellegrini távozott. Helyettese a spanyol focit kiválóan ismerő Bernd Schuster, aki most formálja az együttest. A felkészülési meccsek közepesen sikerültek, háromszor győzött és kétszer veszített az együttes, amely a La Liga nyitó körében 1-0-ra kikapott Valenciában. Sok hiányzója nem lesz a Málagának vasárnap este (Schuster nem számíthat Weligton és Flavio Ferreira játékára sérülés miatt, ám felépült már korábbi sérüléséből Camacho, Eliseu és Sergio Sánchez, így ők ott lehetnek a pályán, ha a német edző is úgy gondolja), a kerete viszont összehasonlíthatatlanul gyengébb, mint a katalán riválisé.

Fő tipp

Málaga-Barcelona, 2, európai hendikep -1 (1.75) - Betclic

Bátrabbaknak

Málaga-Barcelona, több, mint 3,5 gól (2.30)

A Barcánál is új edző dolgozik, és Tata Martino vélhetően elővigyázatosságból hagyta ki a csapatból a bal combját fájlaló Leo Messit, így az eddig csak kispadon kezdő Neymar először kerülhet a kezdőbe - a bátrabbak 1.60 körüli oddsért fogadhatnak is arra, hogy betalál. A Barcelona lenyűgözően kezdte az idényt, a Levante ellen hazai pályán 7-0-ra nyert, a Spanyol Szuperkupa első felvonásán pedig idegenben ért el 1-1-es eredményt az Atlético Madriddal szemben. Az évad első idegenbeli bajnokiját a régóta sérült Puyol is kihagyja.

Várható Málaga-kezdő:
Caballero – J. Gámez, Angeleri, R. Chen, Antunes – Tissone, Camacho – P. Morales, Duda, Fabrice – Santa Cruz

A címvédő sima győzelmében nincs érték (1.28), így inkább a hendikepes diadalt ajánljuk. Figyelemre méltó az is, hogy a Málaga és a Barcelona egymás elleni összecsapása garancia a gólzáporra az elmúlt években: a felek legutóbbi nyolc derbijén született legalább négy találat, és igen gyakran öt-hat is. A Málaga legutóbb csaknem tíz esztendeje tudta legyűrni a katalán óriást, azóta két döntetlen mellett 15 alkalommal nyert a gránátvörös-kék alakulat.

Várható Barca-kezdő:
Valdés – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Iniesta, Busquets, Xavi – Fábregas, Neymar, Pedro

Ez a kezdő még Messi nélkül is bombaerős, és különben is: ebben az idényben vélhetően az eddigieknél is nagyobb lesz a különbség a két nagy (Barca, Real Madrid) és a pénzügyi versenyben egyre inkább lemaradó többi együttes közt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!