<>

 
 
 
A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat jól megszokott rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rókakoma: Bevállaljuk a PSG-t vagy sem?

A Napi tuti bloggere szállít infókat, tippeket, tanácsokat jól megszokott rovatában. Kérdésed van, segítség kellene a szelvény összeállításában? Ne habozz, írd meg kommentben!
Számos hasznos információt találtam a PSG pénteki bajnokijára, ezeket osztom meg veletek!
FRANCIA BAJNOKSÁG


Lens-PSG - kezdés péntek 20:30 óra

A 18. helyezett újonc és a címvédő 3. helyezett mérkőzése a 10. fordulóban.
A Lens évek óta a másodosztályban sínylődött, pedig infrastruktúrája és múltja alapján abszolút élvonalbeli. Stadionja például egyik lesz a 2016-os Eb helyszíneinek, így fejlesztési pénzeket is kap. A tavaszra esélyessége ellenére kínok kínjával sikerült a feljutás, mégpedig egy ismerős név, a Carlo Ancelotti előtt a PSG-it irányító Antoine Kombuaréval. A pénzügyi gondok azonban állandósultak, olyannyira, hogy nem igazolhatott a nyáron. Elveszítette legjobb kapusát, a védelme és a középpályája még elmegy, de támadásban nem üti meg a szintet. A kiesők közé várták, de azért nem reménytelen helyzettel.
A korábbi kétszeres magyar gólkirály Adamo Coulibaly és két másik csatára összesen öt gólt kapart eddig össze, a csapat hétig jutott, ebből négyet egy meccsen lőtt. Pedig az idényt jól kezdte, két győzelmet is összehozott, de immár öt forduló óta nyeretlen és kiesőhelyre csúszott vissza. Rontja helyzetét, hogy legjobb védője és két közepes fontosságú középpályás kimarad. További hír, hogy a stadion említett felújítása miatt költözni kényszerült, így pénteken a Stade de France-ban szerepel Párizsban.
A PSG története jobban ismert, néhány éve felvásárolták és borzasztóan megerősítették. Immár kétszeres címvédő, a nyáron először nem tarolta le a piacot esztendők óta, mivel az UEFA Fair Play-szabályaival lesújtott. David Luizon kívül nem is akadt bombaigazolás. Így is páratlanul erős kerettel bír, kispadján súlyos eurómilliókat érő sztárok ülnek.
Az idényt nehezen kezdte, a vb éreztette hatását. Még veretlen, de 9 forduló alatt 3-6-0-s mérleg édeskevés. Főleg idegenben, ahol 1-4-0-val és 6-4-es gólaránnyal áll. Inog is a kispad Laurent Blanc alatt. Kérdés, hogy mi a kudarcok oka. Zlatan Ibrahimovic 5 góljával eddig vállalta a szokásos adagot, de egyre több sérült, így rá egyre kevésbé lehet építeni. Ez faktor lehet. Inkább azonban peches a csapat, sokszor szerzi meg a vezetést, de képtelen azt megtartani, így egy példa, az Ajax otthonában elért 1-1 egy agyonnyert meccsen. Két meccs árulkodik valódi erejéről, a Saint-Étienne 5-0-s kivégzése, és a La Ligában bevethetetlen védelmet rendelkező Barcelona megszórása. A gond az, hogy David Luiz, Marquinhos, Lavezzi és Ibrahimovic is kihagyja a mérkőzést, igaz Thiago Silva visszatér.
Vélemény: A PSG idegenben nem szórja a gólokat, így abban nincs érték, a 2-esben sem, tehát a hendire kell menni. Kérdés szabad? Szerintem nem! A PSG-nél valami még nem állt össze, és hiába az említett a bőséges, mély keret, tényleg kulcsemberek nem lépnek pályára. Ezen túl tele van válogatottakkal, akik világ távoli pontjairól tértek vissza, nem valószínű, hogy topformában. Nyilván az ajándékba kapott párizsi helyszín segít, de akkor sem tartom jó tippnek a vendégek hendis támogatását.
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!