<>

 
 
 
Ezúttal magyar, angol és horvát tippeken akadt meg a szemünk: a Southamtpon, a Reading, a Diósgyőr és a Hajduk Split is odahaza győzhet szombaton.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Reading, DVTK és a Hajduk

Ezúttal magyar, angol és horvát tippeken akadt meg a szemünk: a Southamtpon, a Reading, a Diósgyőr és a Hajduk Split is odahaza győzhet szombaton.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

132. Reading - Blackpool, 1 (1.69) - angol másodosztály, 16:00

A 17. fogadja a sereghajtót a 14. fordulóban. A Reading az idei szezonra visszaesett: tavaly még harcban voltak az osztályozós helyekért, most viszont 4-3-6 soruk gyenge, zsinórban 3 bajnoki veszítettek el és 15 forduló alatt szerzett 13 góljuk is meglehetősen sovány... A támadósor gyengélkedését Le Fondre nyári távozása magyarázhatja, a helyére megszerzett Cox egyelőre képtelen őt pótolni, ráadásul az orosz Pogrebnyak sem hozza a tőle elvárható szintet. A hírek szerint Murray visszatérhet a támadósorba.

A Blackpool gyengült a mezőnyben a legtöbbet nyáron, a szezon elején gyakorlatilag a kezdő 11 kiválasztása is komoly fejtörést okozott, a távozókat fiatal, rutintalan játékosokkal próbálták pótolni - egyelőre sikertelenül. Mindössze 1-3-9 mérleggel állnak, támadásban még a Readingnél is gyengébbek. Idegenben a Brighton és a Middlesbrough ellen meglepetésre pontot szereztek, emellett 4 zakójuk van. A vendégeknél a csapatkapitány McMahon eltiltását tölti, emellett az Oriol-Cubero-MacKenzie-Davies négyes sérült. Mindkét együttes főként az offenzív játékban küzd problémákkal, a szezon jelentős részében a Blackpool inkább a többi kiesőjelölt ellen szerez majd pontokat, annak ellenére sem hiszünk itt a meglepetésben, hogy a Reading meg sem közelíti tavalyi önmagát egyelőre!

136. Southampton-Stoke, 1 (1,55) - angol bajnokság, 16:00

A 3. fogadja a 10. helyezettet a 9. fordulóban. A Southamptont a nyáron szétkapták, de annyira ügyesen erősített, hogy még erősebben került ki a történetből, olyannyira, hogy tartja a Manchester City tempóját. Otthon 3-1-0-s mérleggel és 14-1-es gólaránnyal száguld, a Sunderlandet 8-0-ra verte. Graziano Pelle 6 gólos, míg az 5 kapott gól messze a legjobb a ligában. A Stoke a gólszerzésben nem jeleskedik, de legalább csak kilencet kapott, idegenben a múlt szezonban nagyon nem ment, ezúttal egy kicsúszott eredménye van, a Manchester Cityt verte, amúgy legutóbb a Sunderland verte. Túl jónak látjuk jelenleg a hazai együttest, így támogatjuk a felemás Stoke ellen.

142. Diósgyőr - Dunaújváros, 1 (1.35) - magyar bajnokság, 18:00

A 4. helyen állóhoz látogat a magyar sereghajtó a 12. forduló szombati meccsén. Diósgyőrben sosem egyszerű pontot szerezni, idén eddig ez csak a Lokinak jött össze az 1-1-es döntetlennel, elvérzett itt nemrég a Fradi is többek közt. Formája azonban nem túl jó a DVTK-nak, hiszen két forduló óta nyeretlenek, legutóbb a Paks otthonában kaptak ki 3-1-re, így van min javítani. Az újonc Dunaújvárosnak egyelőre nem sok sikerélménye volt az élvonalban, a legutóbbi fordulóban viszont végre 3 pontnak örülhettek a Haladás 1-0-s legyőzésével. Ezzel egy 3 meccses vesztes szériát szakított meg a jelenlegi 8 pontos sereghajtó, amely vendégként a Kecskemét és a Nyíregyháza ellen tudott pontot rabolni. A javításra hajtó Diósgyőr ellen azonban szerintünk nem tud meglepetést okozni az újonc!

181. Hajduk Split - Lokomotív Zagreb, 1 (1.55) - horvát bajnokság, 19:00

A Hajduknak reálisan idén is a bronzéremre van esélye a Dinamo és a Rijeka mögött. Egyelőre ezt a szintet hozza is a csapat: 5-4-3 mérleggel áll a dobogó alsó fokán, hátránya már 9 pont a 2. és 13 az 1. helytől. Otthon a 2-2-1 mérleg ellenére védelme stabilan teljesít az 5 kapott góllal. A Lokomotív az előző idény 5. helyezettje, idén is a 4-6. helyre várják a szakértők, egyelőre 16 ponttal az 5. helyen tanyázik. Csatársora átlagos, védelme viszont 22 kapott góllal gyenge, idegenben 2-1-3 mérlegével sebezhető. A Split kerete erős, több gólerős csatára van, akik a gyengélkedő zágrábi védelem ellen villoghatnak. A csapat jó formát is mutat, ráadásul a Lokomotív komoly rivális számukra a 3-5. helyért való harcban, így szerintünk nem veszítenek ezúttal odahaza pontot ellenük.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!