<>

 
 
 
Mit is várhatnánk a liga két, leginkább a támadófocit preferáló edzőjének meccsétől, a Cagliari-Milanon?
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Őrült csapattal találkozik a Milan

Mit is várhatnánk a liga két, leginkább a támadófocit preferáló edzőjének meccsétől, a Cagliari-Milanon?
Olasz bajnokság, 9. forduló
Cagliari-Milan
szerda 20:45 óra

A szárdok hektikusan kezdték a szezont, igaz, erre volt is sansz előre, hiszen Zdenek Zeman ült le a kispadra. A rutinos szakember a támadófoci elkötelezett híve, más kérdés, hogy korábbi állomáshelyein mostanság a védekezés kárára ment az előrejáték... A piros-kékek kerete egy hangyányit mintha gyengült is volna a nyáron, így a klubvezetés elsődleges célja az élvonalbeli tagság megtartása volt. Nos, a gárda rajtja döcögősre sikeredett, 8 fordulót követően 8 egységgel a középmezőny hátsó felében tanyázik. És egy érdekesség: a San Eliában még nem tudtak nyerni Ekdalék, egyszer remiztek, kétszer megégtek. Viszont idegenben, ott már lényegesen eredményesebbek a szigetlakók. Az Internek és az Empolinak is egy négyest gurítottak, ezek a pontok és gólok bizony kellenek is a célok eléréséhez. A hazai környezetben megvívott ütközetekben is mindig betaláltak Sauék - igaz, ez a Torino és az Atalanta ellen nem ért pontot, a Samp ellen viszont mindössze egyet. 13-11 a gárda gólaránya. A keretben Conti már huzamosabb ideje sérült, más alapember nem hiányzik.

Cagliari-Milan, mindkét csapat gólt szerez (1,62)

A Milan Inzaghi vezetésével 15 pontig jutott, és idegenben veretlen (2-2-0). A piros-feketék 17-szer voltak eddig eredményesek, igaz, 11-szer kapituláltak is már. A forma nem rossz Hondáéknál, egyetlen vereségüket még szeptember közepén szenvedték el. Azóta 5 ütközet veretlenül, bár a Cesena és az Empoli ellen azért illett volna nyerniük Torreséknek. A hétvégén a violák látogattak a San Siróba, és hiába vezettek sokáig De Jongék, a végén egy pontot csak elvittek a firenzeiek. Inzaghi mesterrel valóban élvezhetőbb lett a milánóiak támadójátéka, viszont a hátsó alakzat még nem állt össze. Ilicsics vasárnapi találata a legjobb példa erre: a Fiorentina légiósa vezetgette a labdát, senki nem támadta meg, Alexék behátráltak - így a támadó 22-ről simán kilőtte a bal alsót... A Milanban ezúttal sem bevethető Montolivo, rajta kívül szinte teljes lesz az utazókeret. A csatársorban elképzelhető változás, vasárnap Torres és Pazzini padozott, a spanyol viszont ezúttal ott lehet a kezdőben.

Jó kis csörtét várunk ma este Szardínia szigetén. A Milan csapata erősebb, ám szerintünk a gólokban jobban lehet bízni. Mindkét fél betalál, mi erre voksolunk!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!