<>

 
 
 
Az Arsenal, az Everton, a Debrecen, a Bayern München és a Standard Liege lehet a szombati nyerő ötösünk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: öt mérkőzéssel támadunk

Az Arsenal, az Everton, a Debrecen, a Bayern München és a Standard Liege lehet a szombati nyerő ötösünk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

143. Arsenal - Burnley, 1 (1.30) - angol bajnokság, 16:00

Az Arsenal annak ellenére tartja magát az élbolyban, hogy ismét nem fut könnyű őszt Wenger csapata - már ami a keretet és a sérüléseket illeti. Egyelőre 3-5-1 mérleggel állnak, sokat ikszelnek, otthon eddig csak a gyengécske Crystal Palace-t sikerült legyűrni három döntetlen mellett. Az újonc Burnley nyeretlen, kerete nem lett igazán megerősítve a PL mezőnyéhez, így jó esély van arra, hogy jövőre ismét csak a másodosztály tagja lesz. Idegenben eddig két pontot szerzett, de a Crystal Palace és a Leicester elleni remi azért nem olyan nagy eredmény, a West Brom sima 4-0-al küldte haza. Az Arsenal ugyan az Anderlecht elleni BL-meccsre készül, ennek ellenére nem okozhat gondot a Burnley legyőzése szombat délután.

147. Everton-Swansea, 1 (1,75) - angol bajnokság, 16:00

A 9. fogadja a 6. helyezettet a 10. fordulóban. Az Everton alig változott a nyáron, az egységére épít, igaz Romelu Lukakuval van egy sztárigazolás is. Egyelőre nem megy a gépezet, de legalább az eleinte lyukas védelmet sikerült befoltozni. Az elmúlt egy-két hétben megindult, és az Aston Villa 3-0-s legyőzése után hármat lőtt a Burnleynek is, most pedig hazai pályán szerepel, ahol az elmúlt szezonban 13-3-3-as, rendkívül jó mérleget tudott. A Swansea óriási meglepetés, nem azért, mert annyira rossz csapat lenne, hanem annyi változás történt a nyáron. Akadt néhány távozó, tavasszal a bennmaradásért is küzdeni volt kénytelen, és a nyári felkészülési eredményei sem tűntek éppen biztatónak. Ehhez képest kihasználta a Manchester United gyengeségeit, majd sorban nyerte a meccseket. Most azonban megtorpant, az utolsó ötből csak egyet hozott, és idegenben azért sebezhető. Döntő hír, hogy Gyfli Sigurdsson valószínűleg kimarad, az ő hét gólpasszát nem lehet pótolni. Az Everton jó eséllyel folytathatja sorozatát.

154. Pápa-Debrecen, 2 (1,80) - magyar bajnokság, 18:00

A 11. fogadja a 7. helyezettet a 13. fordulóban. Mátyus János távozásával valami megszakadt Pápán: a fiatal trénerrel jól ment, ám azóta semmi, a legutóbbi pécsi diadal időtlen idők óta az első volt, idegenben pedig főleg. Az anyagi lehetőségek szűkösek, a keretet a mezőny végére várták, ehhez képest még nem is reménytelen a helyzet. Otthon szerzi pontjait, 2-3-1-es mérleggel és 4-3-as gólaránnyal rendkívül defenzívnek tűnik. Az a Debrecen jön, amely kis híján biztos Európa-liga-főtáblás volt a BATE ellen, ám azóta teljes katasztrófa az idény. A keret pedig nem sokat változott tavalyról, maradt az egységes, és magyar szinten egyik legjobb, de hosszú hetek kellettek, mire a fejekben helyreállt a rend. Most már látszik a kiút, az utolsó három bajnokin hét pontot szerzett, a Fradi ellen is jól játszott. A kupabúcsú belerondított ebbe a hét közepén, most javíthat: szerintünk sima 2-es.

183. Standard Liége - Mechelen, 1 (1.58) - belga bajnokság, 18:00

A Liége felemás, önmagához képest gyenge szezonkezdeten van túl, miután 13 kör után 5-3-5 mérlegükkel csupán a 9. helyen állnak. A támadósorral nincs probléma, viszont a védelem instabil lábakon áll, immáron 23 kapott gólt számlálnak. Jó formában érkeznek erre a találkozóra: előbb az Anderlecht ellen győztek idegenbeli rangadón, majd a Cercle Brugge otthonából is három ponttal távoztak, ráadásul egyik meccsen sem kaptak gólt.

A Mechelen szintén vegyesen kezdte az idényt, de ez tőle megszokott, tavaly is csak a 13. helyen ért célba az alapszakasz végén, vendégként csupán 3-3-9 sort tudhatott magáénak. Kerete nyáron nem erősödött, így az 5-3-5-ös kezdés nem is mondható rossznak, ám vendégként továbbra is csak szenved (1-1-4). A két keret közt minőségbeli különbség van a hazaiak javára, akik ráadásul remek formát is mutatnak és talán védelmük is összeállt végre, így nyerhetnek még úgy is, hogy fél szemmel már a Sevilla elleni El-meccsre fókuszálnak.

127. Bayern München-Dortmund, 1 (1,53) - német bajnokság, 18:30

Az éllovas fogadja a 15. helyezettet a 10. fordulóban. A Bayern benne van Európa top3 csapatában, a nyáron ügyesen erősített, majd idő kellett, mire a keret összállt a hosszú és kimerítő világbajnokság után. Sok sérült ellenére nagyszerűen halad, védelme parádés, és támadásban is megoldja úgy, hogy egyelőre Robert Lewandowski „csak” négy gólnál jár, igaz Mario Götze már hatot lőtt. A Roma ellen jelezte, micsoda óriási erő van a keretben, és Franck Ribéry csak most lesz teljes értékű harcos. A Dortmund felemás, a BL-ben verhetetlen, a bajnokságban gyalázatos, zsinórban négy, összesen hat vereséggel óriási nyomás alatt érkezik. A védelme 15 gólt kapott, ami az ötödik legrosszabb, de a 10 rúgott gól is. A sérültek felépültek, ennek ellenére sem találja a fonalat, képtelen úgy irányítani a meccseket, mint korábban, és az új csatárai sem érzik annyira a kaput. A Bayern formában van, keretre immár sokkal jobb, nem tudjuk elképzelni, hogy megismétlődne a Szuperkupa. Ilyen oddsért meg kell fogadni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!