<>

 
 
 
Az Alba Berlin, a Dinamo Bukarest és a Lech Poznan a három csapat, amelyik hozhatja pénteken a hazaikat.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Három hazai három országból

Az Alba Berlin, a Dinamo Bukarest és a Lech Poznan a három csapat, amelyik hozhatja pénteken a hazaikat.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

080. Alba Berlin - Limoges, 1 (1.41) - kosárlabda Euróliga, 20:00

Mindkét együttes számára kulcsfontosságú ez a találkozó a B-csoport 4. körében. Az Alba eddig nyeretlen: előbb simán nyert nála a CSZKA, majd szoros meccsen kikapott az Unicaja vendégeként, legutóbb pedig a Maccabi győzött nála játszi könnyedséggel. A német élvonalban megy a Berlin szekere, hiszen 6-ból 6-t nyert. A Limoges már nyert egyet, igaz azt a csoport leggyengébb láncszemének tartott Cedevita ellen otthon. A Maccabi otthonában esélye sem volt, az Unicaja pedig 6 ponttal verte. Az Alba eddig gyengélkedett a palánk alatt és a Limoges ellen sem lesz egyszerű feladata, de az eddig látottaknál sokkal több van a német együttesben. Ha tripladobásainak hatékonyságát fel tudja javítani az Alba, akkor legyőzheti a francia bajnokot.

087. Dinamo Bukarest-Viitorul Constanta, 1 (1,60) - román bajnokság, 19:30

A 6. fogadja a 11. helyezettet a 14. fordulóban. Óriási a szakadék a román bajnokságban az élcsapatok és a mezőny hátsó fele között, így a Dianmo kilenc ponttal előzi meg pénteki ellenfelét. A fővárosiak papíron nincsenek valami nagy formában, de az első és második helyezettől kaptak ki idegenben az elmúlt hetekben, míg otthon 4-2-0-s mérleg mellé 12-5-ös gólarányt tudva nagyszerűek. A Viitorul évek óta az alsóházba lavírozik, valahogy mindig bennmarad, most azonban nehéz dolga lesz. Régóta nem nyert, egy döntetlenre viszont bárkivel jó. Idegenben is csak egyszer verték meg, azonban az Astrán kívül (amelyet egyébként legyőzött) igazán erős ellenféllel még nem találkozott. Hazai.

088. Lech Poznan - Podbeskidzie, 1 (1.45) - lengyel bajnokság, 20:30

Igazából már csak a keretek erőssége alapján is toronymagas esélyesnek számít a Lech ezen a péntek estékn a Podbeskidzie ellen, de ha a két csapat formáját is figyelembe vesszük, akkor még egyértelműbb a különbség. A vendégcsapat legutóbbi öt bajnokijából hármat elveszített és csak egyet nyert meg, vendégként pedig hat forduló alatt négyszer kikapott. Igaz, kellemetlen ellenfél, hiszen rengeteg gólt rúg idegenben, még a Wisla Krakow is csak 3-2-re tudta legyőzni odahaza. A Lechnek szinte kötelező a győzelem, hiszen a csapat kicsit lemaradóban van az éllovasoktól: hét pont a Legia és öt a Slask előnye a Poznannal szemben. A Lech feljövőben van, így nem is lehet kérdéses, hogy mi őket támogatjuk ezen a találkozón. A hendivel viszont csínján bánnánk, nem olyan rossz ez a szorzó a sima hazai győzelemre sem.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!