<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Reszkess, Real? Jönnek a motivált tatárok!

Első ránézésre lefutottnak tűnő meccsből igyekszünk hasznot húzni a kosarasoknál: az új edző által feltüzelt Kazany ugyanis veszélyes ellenfele lehet még a nagy Real Madridnak is…
Férfi kosárlabda Euroliga
Real Madrid - Unics Kazany
Csütörtök, 20:45

A spanyolok zászlóshajója - az Euroligában a végső győzelemre már évek óta esélyes - a tatárok büszkeségét, a Kazanyt fogadja. Elméletileg ez a legkevésbé érdekes csütörtöki meccs, hiszen a papírforma madridi győzelmet ígér. A csoportját vezető, 5-1-es mutatóval álló Real nincs ugyan olyan elképesztő formában, mint tavaly ilyenkor - becsúszott egy zakó az Anadolu Efes ellen, és nem minden meccset nyer meg elképesztő fölénnyel -, de még mindig kijár neki mindenféle szuper bók.

A Kazany kezdője bombaerős, a cseresor már kicsit cinkes, de nem reménytelen. A Panaból ismert Pedulakiszt lapátra tették, és a helyére azt a Jevgenyij Pasutyint hozták, aki igen nagy hírnévnek örvend Oroszországban. Játékosként és edzőként is helyén van a szíve és az esze, s most is elképesztő módon együtt tud élni a játékkal. Eddig két meccsen két győzelmet szállított, és hozott egy roppant fontos meccset a Realt verő Anadolu ellen. Ezzel a győzelemmel az oroszok életben tartották a továbbjutási esélyeiket.

A Real nyögvenyelősen, mindössze 68-66-ra verte a Zalgirist Litvániában, pedig minden bónuszt bezsebelt, amit csak lehetett, és ha a Zalgiris még egy triplát bevág, bizony megveri a spanyol szupercsapatot. Palánk alatt és középtávoliban a Kazany a jobb 3 százalékkal, pedig érdekes módon 35 alkalommal kevesebbet próbálkozott, mint a Real. A büntetőknél is tatár fölény mutatkozik, annak ellenére, hogy a Madrid többször szenvedett el szabálytalanságot. Lepattanókban a Real javára billen a mérleg, főleg a támadólepattanók begyűjtésében remekel.

A Real Madrid, ha kell, két kezdőcsapatot is ki tud állítani, a Pasutyin vezette Kazanynak észnél kell lennie, de az biztos, hogy észnél is lesz. Az orosz szereti levadászni a gyenge láncszemeket… Akinek korán összejön két személyi hibája az ellenféltől, arra ráküld egy labdabiztos embert, és kierőszakolja a harmadik, sőt akár a negyedik személyit is. A Real pontjai nagyon szépen megoszlanak, igazi csapatértékeket láthatunk a számok nyelvén. Nincs kiemelkedően sok kosarat szerző játékosa, mindenki dob és mindenki veszélyes. Llull és Carroll az, akit talán ki lehet emelni maguk 70 és 67 dobott pontjával. A tatárokat Langford (108), Fischer (60), Kaimakoglu (59) és Jarrells (54) repíti. Ha valaki kipottyan közülük, akkor gáz van, nem kevés.

Tippünk

Real Madrid - Unics Kazany, 2, +15,5 pont (1.50) - Tippmixpro

Mit várhatunk? 151-160 pontot és szoros meccset. Már a Pedulakisz-féle Kazany is megszorongatta a nagy Realt - 75-76 lett az eredmény Kazanyban. Lábon erős a tatár csapat, a Realt pedig szinte csak emberfogással lehet féken tartani - az Anadolu a Kaunas és a Badalona megmutatta. A két győzelemmel és négy vereséggel álló, vagyis a továbbjutásért harcoló tatár együttes erős és motivált. Természetesen nem arról van szó, hogy Madridban simán nyerni fog a Kazany, de – úgy véljük – lesz legalább egy negyed, melyet behúz.

Megtámogatva jó lehet Kazany, ha pedig netán simán győzne, akkor egyes fogadóirodáknál 9-szeres pénzt is kapunk érte (a Tippmixen 6.45 a kettes). Irreálisat persze ne kívánjunk, de +15,5 ponttal bizalmat szavazhatunk Tatárföld gyöngyszemének. Ez a Tippmixprónál 1.5-ös oddsot ér.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!