<>

 
 
 
Frankfurtban vendégszerepel a sereghajtóvá süllyedt Borussia Dortmund, ha van kötelező győzelem, akkor ez az!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Olyan nincs, hogy ma sem nyer a Dortmund

Frankfurtban vendégszerepel a sereghajtóvá süllyedt Borussia Dortmund, ha van kötelező győzelem, akkor ez az!
Német bajnokság
Frankfurt – Dortmund
Vasárnap, 17:30 óra

Az Eintracht sem muzsikál túl fényesen, 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel jelenleg a 11. helyen áll Thomas Schaaf együttese. A hazai pálya előnyét sem igazán sikerült kihasználni a piros-feketéknek, hiszen a Commerzbank-Arénában lejátszott 6 találkozón 2-1-3 a mérleg. Az előző játéknapon viszont nagy meglepetésre a Mönchengladbach otthonából távoztak 3 ponttal a frankfurtiak, a győzelemmel pedig egy 4 meccses nyeretlenségi sorozatot sikerült lezárni. Több játékos bajlódik sérüléssel, a legismertebb hiányzó a rutinos paraguay-i támadó, Nelson Valdez.

Ha a Dortmund idei bajnoki szereplésére szeretnénk jelzőt találni, akkor valahol a tragikus és a katasztrofális között kell keresgélnünk; Jürgen Klopp legénysége érthetetlen módon a mezőny után, az utolsó helyen kullog 12 játéknapot követően (3-2-7). Az idegenbeli mérleg is gyatra, a Signal Iduna Parkon kívül lejátszott 6 találkozón 1 győzelem és 1 döntetlen mellett négyszer kapitulált a gárda. Nem mentség, ám tény, a sérülések alaposan megnehezítik ebben a szezonban a dortmundiak dolgát, jelen pillanatban Reus, Papastathopoulos, Hummels, Alomerovic és Blaszczykowski is harcképtelen.

218. Eintracht Frankfurt-Borussia Dortmund, 2 (1.60)

Bár a hétközi BL fordulóban viszonylag simán buktak el az Emiratesben Suboticék (2–0), komoly tétje nem volt az Arsenal elleni összecsapásnak, hiszen a továbbjutást már korábban bebiztosították. El tudjuk képzelni, hogy már a Frankfurt elleni derbi járt dortmundiak fejében, egy esetleges győzelemmel ugyanis 5 helyet ugorhatnának a tabellán. A két gárda legutóbbi négy egymás elleni meccsét kivétel nélkül a sárga-feketék nyerték, ma is hasonló koreográfiára számítunk!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!