<>

 
 
 
Lionel Messi, Franck Ribéry és Crsitiano Ronaldo a három jelölt az UEFA legjobb Európában játszó futballistája díjra.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Miért ne lehetne Ribéry az év játékosa?

Lionel Messi, Franck Ribéry és Crsitiano Ronaldo a három jelölt az UEFA legjobb Európában játszó futballistája díjra.
UEFA év legjobb Európában futballozó játékosa díj - csütörtök 17:45 óra

Nem az Aranylabdát, hanem az Európai Labdarúgó-szövetség díját adják át csütörtökön a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásán. Mivel szinte bármire, így erre is lehet fogadni, az oddsokat nézegetve pedig értéket látunk Franck Ribéryben. Miért?

A számadatokat nézve hosszú évek óta nem lehet versenyezni Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval. Az előző idényt tekintve pontosan ez a helyzet. Az argentin számtalan rekordot megdöntve 32 bajnokin 46 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott, míg 826 játékperc alatt 8 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. A portugál is tündökölt, 34 bajnokin éppen 34 találatot jegyzett és 10 gólpasszt osztott ki és a BL gólkirálya lett 1080 játékperc alatt lőtt 12 találatával. Ehhez képest Ribéry „csak" 27 bajnokin lépett pályára, 10 gólt és 14 gólpasszt jegyzett, a BL-ben pedig 853 játékperc alatt 1 gól és 5 gólpassz került a neve mellé. A száraz számok alapján tehát esélye sincs a franciának, de...

Cristiano Ronaldo ebben a szezonban semmit sem nyert, még a Király-kupa sem jött össze, a BL pedig az elődöntővel zárult. A portugál szerintünk is jogosan tűnik a harmadik számú esélyesnek, és a hírek szerint ott sem lesz az átadógálán. Nyilván nem szeretne egy újabb vereség mellé asszisztálni.

Ribéry és Messi versenye már érdekesebb. Az argentin mellett szól a statisztika, ám két dolog nagyon ellene. Az egyik, hogy a legnagyobb UEFA által szervezett sorozatot a Bayern nyerte meg, ráadásul úgy, hogy a Barcelonát 7-0-val hazaküldve, miközben az argentin ebben a párharcban, talán sérüléssel is hátráltatva csak mellékszereplő volt. A francia viszont kulcsfontosságú elem volt csapata menetelésében és nem mellesleg abban, hogy rekordokat döntögetve nyerték meg a bajorok a Bundesligát és a Német Kupát is. Márpedig triplázni a mostani hihetetlenül versenyképes futballéletben pokolian nehéz.

Franck Ribéry UEFA év legjobb Európában futballozó játékosa díj nyertese (2,60-3,50) - 17:45 óra

Az Aranylabdát évek óta úgy is megkapja januárban Messi, hogy a BL-t nem mindig nyeri meg csapatával. Ez azonban egy másik díj, így tavaly ugyanezen a gálán látható volt az UEFA-tól, hogy megtörténhet más is. Ugyebár Andrés Iniesta győzött Messi és Ronaldo előtt. Márpedig a szervezet szerintünk kicsit magát köpné szembe azzal ezen az estén, ha nem Ribérynek adná a díjat, hiszen mégis a BL-győztes triplázó csapat kulcsemberéről van szó. Mikor kapja meg a francia, ha nem most? Biztos több esélye van, mint tavaly volt Iniestának, így a 2,60-3,50-es odds a franciára számunkra csábító és bátran ajánljuk is, egy kétesélyes harcban ugyanis értékesnek tűnik!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!