<>

 
 
 
Roberto di Matteo felrázta a Schalkét, amely a dobogóhoz közelít a Bundesligában, a BL-ben pedig a nyolcaddöntőbe jutott. Szombaton tovább gyarapíthatja pontjai számát!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Miért nem hisznek a bukik a Schalkéban?

Roberto di Matteo felrázta a Schalkét, amely a dobogóhoz közelít a Bundesligában, a BL-ben pedig a nyolcaddöntőbe jutott. Szombaton tovább gyarapíthatja pontjai számát!
Német bajnokság, 15. forduló
Schalke-Köln
szombat 15:30 óra

A 15. fordulóra hangolnak a csapatok a német élvonalban. A házigazda nagy utat járt be az elmúlt negyed évben. Jans Kellerrel kezdte a szezont a társulat, ám az eredmények csak nem jöttek, így a trénernek mennie kellett. Érkezett Roberto di Matteo, aki összességében rendet vágott Gelsenkirchenben, Huntelaarék pedig annak ellenére hozzák immár az eredményeket, hogy a Schalkét példátlan sérüléshullám sújtja az idén ősszel. Fél keretre való játékos volt vagy jelenleg is sérült, emellett olykor eltiltások is nehezítették a szakmai stáb munkáját.

Choupo Motingék jelenleg a 4. helyen tanyáznak, 23 pontjukból 17-et a Veltins Arénában zsebeltek be. Veretlenek saját közönségük előtt (5-2-0), és a formájuk is több, mint biztató. Három bajnokit nyertek meg zsinórban, a héten pedig győztek Mariborban - bebiztosítva így a BL-ben a legjobb 16 közé jutást.

És akkor a hiányzókról - ma sem rövid a lista... A védelemből Matip és Kolasinac, a középpályáról Draxler, Farfan és Boateng, elölről pedig Obasi kénytelen kihagyni a kilencven percet.

A Köln újoncként vágott neki a bajnokságnak, és eleinte minden a legnagyobb rendben ment. Peter Stöger alakulata szeptemberben botladozott ugyan, de később korrigálták a hibákat a kecskések, és a középmezőnyből várhatták a folytatást. Azonban az elmúlt hetek megint csak nem úgy alakultak Zollerék számára, ahogy azt eltervezték. Bejött 5 meccsből négy zakó, és máris csak a 12. helyről várja sorsa jobbra fordulását a társulat. 15 pontja van Ujahéknak, mindössze kettővel több, mint a kieső helyen állomásozóknak. Nem megnyugtató a helyzet, finoman fogalmazva sem...

Ami viszont a piros-fehérek mellett szólhat, hogy Olkowskilk lényegesen eredményesebbek a túrákon, mint odahaza. 1-2-4 illetve 3-1-3-as a mérlegük - verték a kecskések a Bréma-Stuttgart-Hoffenheim triót, Padernbornban ikszeltek.

A csapatba visszatérhet Lehmann, a középpályás letöltötte eltiltását, Patrick Helmes augusztus óta sérült, rajta kívül nincs friss hiányzó.

143. Schalke-Köln, 1 (1,78) - Tippmix

A két gárda egymás elleni mérlege erőteljes Schalke-fölényt mutat: két éve, amikor legutóbb az első ligában szerepelt a Köln, akkor 4-1-re és 5-1-re győztek a királykékek. Ma azért nem várunk ilyen fölényes hazai diadal, de összességében a gelsenkircheniek sikerével kalkulálunk. Nálunk 1-es e történet!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!