<>

 
 
 
Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után kik a legnagyobb bajnokesélyesek!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ki lesz a Premier League bajnoka?

Kihasználva a téli szünet adta lehetőségeket, némi esélylatolgatásba bocsátkozunk az európai topligákat illetően; megvizsgáljuk, hogy fél szezon után mely csapatok a legnagyobb bajnokesélyesek.

Angliában köztudottan a karácsonyi időszak a legintenzívebb az egész évadban, amíg a többi országban a játékosok megérdemelt pihenőjüket töltik, addig a Premier League-ben két-három naponta rendeznek teljes fordulókat.

A bajnokság felénél nincs igazán nagy meglepetés, José Mourinho és a Chelsea szenzációsan kezdte a pontvadászatot, már nyolcpontos előnye is volt a legnagyobb rivális Manchester City előtt, ez az év végére háromra olvadt. Fábregas és Diego Costa érkezésével világszínvonalú támadógépezetre tettek szert a londoniak, ehhez jön hozzá még az ihletett formában futballozó Eden Hazard, de Willian és Oscar is rendre nagyszerű teljesítménnyel rukkol elő, a védelem és a kapuban Thibaut Courtois pedig beton biztosnak tűnik.

A címvédő City szekere döcögve indult, aztán viszont alaposan meglódult, Agüero vezérletével egyértelművé tették a manchesteriek, hogy idén sem adnák alább az aranyéremnél. Frank Lampard óriási fogásnak bizonyult, több alkalommal volt ő a nyerőember, de a fiatalok, David Silva, Samir Nasri, Jesus Navas és a többiek is kiettek magukért az ősszel. Yaya Touré pedig vezére a csapatnak, nagy kérdés, hogy mire mennek majd nélküle januárban Pellegriniék, az elefántcsontparti középpályás ugyanis az Afrikai Nemzetek Kupáján teljesít majd szolgálatot hazája válogatottjában.

A harmadik helyen a másik manchesteri alakulat, a United áll, igaz tisztes távolból követve az éllovasokat; 10 ponttal a Chelsea, és 7-el a City mögött. A csatársor vitathatatlanul zseniális, ráadásul a Mata – Rooney – van Persie – Falcao négyes egyre inkább kezdi érezni egymást, hát még, ha Di Maria is felépül... A kapuban David de Gea élete formájában véd, az előtte lévő hátvédsor azonban mindenképpen erősítésre szorul, Jones, McNair, Rafael, vagy éppen Evans mellé kellene legalább egy, de inkább két klasszis védő, akitől a fiatalok tanulhatnak.

A negyedik helyért nagy csata várható, jelenleg az Arsenal tűnik befutónak, de a West Ham, és a Tottenham is ott lohol az ágyúsok nyakán, s bár a Liverpool jelenleg csupán a középmezőnyben tanyázik, balgaság lenne leírni Gerrardékat.

Visszakanyarodva azonban a bajnoki címért folyó küzdelemhez, nagy valószínűség szerint kétfrontos csata várható az aranyért, mert bármennyire jó stratéga és remek szakember Louis van Gaal, a mostani MU még nem elég erős ahhoz, hogy harcba szálljon a londoni, vagy a városi rivális kékekkel szemben.

A sorsolás mindenképpen a Chelsea mellett szól, hiszen Terryék gyakorlatilag az összes riválist hazai pályán fogadhatják majd (az Arsenalt és a Spurst kivéve), ez pedig nem jelent túl sok jót az ellenfeleknek, hiszen a Stamford Bridgen eddig 9-ből 9 a fővárosiak mérlege. A Citynek viszont lesznek még meleg túrái, egyrészt éppen a Chelsea otthonában, de az Evertonnal, a Liverpoolal, a Tottenhammal és a Uniteddel is idegenben kell majd megmérkőzniük.

Ha tehát a sérülések elkerülik Mourinho csapatát, és a kékek tartani tudják a szezon első felében mutatott parádés játékukat, akkor ebben az idényben visszafoglalhatják a trónt Angliában.

Premier League, végső győztes:

Chelsea (1.40) Manchester City (3.50) Manchester United (21.00)
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!