<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.95

Élet-halál harc jön Afrikában

Algériának kell a győzelem ahhoz, hogy az utolsó fordulóban már pihentethesse sztárjait. Ghánának pedig azért, hogy versenyben maradjon. Kőkemény, hajtós meccset és gólváltást várunk.
Afrikai Nemzetek Kupája
Ghána - Algéria
Péntek, 17:00 óra

Meglehetősen fél vállról vette a tavalyi világbajnokságot Ghána, amely a mostani felkészülését sem kapkodta el, mondhatni magasról tett a válogatott az egészre. Ennek meg is lett az eredménye: a nyitófordulóban kikapott a csapat Szenegáltól, ezzel borzasztóan nehéz helyzetbe került. Ezt csak tetézi, hogy a vb-n kirobbant ellenségeskedés nem akar megszűnni és a csapattársak egymást hibáztatják az újabb és újabb kudarcért. Ráadásul a ghánai kiválóságok finoman szólva sincsenek formában. A nyilatkozatok alapján persze azt mondják a játékosok, hogy nem tartanak a kieséstől, de miután lépten-nyomon erről beszélnek, az épp ennek ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot. Hiányzók nincsenek, így várhatóan a legerősebb keretével fut majd ki a pályára Avram Grant csapata. A továbbjutáshoz kötelező a győzelem.

Ehhez viszont a legnehezebb ellenfelet kell megverni. Algéria letette a névjegyét a vb-n, hiszen úgy esett ki a későbbi világbajnokkal szemben, hogy hosszabbításra kényszerítette Mülleréket. Nagyon erős csapat, a Sivatagi Rókák a mostani torna egyik fő esélyesei. Ennek ellenére kissé álmosan kezdtek Dél-Afrika ellen, hiszen az 51. percben hátrányba kerültek és csak a szerencsének köszönhető, hogy az ellenfél nem húzott el 2-0-ra. Ezután viszont beindult a henger és végeredményben egy könnyed 3-1-es siker lett. Algéria semmiképp sem veszi majd félvállról a meccset, hiszen győzelem esetén már biztosan továbbjut, így az utolsó, Szenegál elleni nem túl könnyű mérkőzésen akár már pihentetheti is legjobbjait. Hiányzókról innen sem érkezett hír.

Tipp

Ghána – Algéria, mindkét csapat gólt szerez (1.95)

A két csapat legutóbb 22 évvel ezelőtt találkozott, így annak a mérkőzésnek – amelyet egyébként Algéria nyert 2-1-re – nincs sok jelentősége. A mostaninak már annál inkább. A tét és a veszélyes támadók, illetve a sebezhető védelmek miatt szerintünk eléggé esélyes egy gólváltás ezen a találkozón.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!