<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

8-0 után jöhet az újabb Zürich-diadal

A ZSC kedden megsemmisítő, 8-0-s verést mért idegenben a Genéve-Servette-re az elődöntő negyedik meccsén. Két nappal később előttük a lehetőség, hogy hazai pályán is a jégbe döngöljék a genfieket.
Svájci jégkorongbajnokság
Zürich - Servette
Csütörtök, 20.15 óra

A Zürich Lions megnyerte az NLA alapszakaszát, így végig pályaelőnyben van a rájátszásban. Hazai jégen domináltak, 25 meccsből 20-szor nyertek. A 148 lőtt góljuk nem sok, de a 106 kapott gól 50 meccsen a legjobb. A rájátszás első körében megszenvedtek a Biellel, 4-3-as összesítéssel jutottak túl rajtuk. Elődöntőbeli húzóembereik Nilsson (4+1), Bärtschi (2+3), Wick (3+1) és Keller (2+2). A kapuban Flüeler 92%-a remek, 2,25-ös kapott gólátlaga jó.

A Genéve-Servette a 6. helyen végzett 50 meccs után. Idegenben nem nyújtottak nagy teljesítményt, 25 találkozóból 11-szer győztek. A gólarányuk semleges volt, 154:154. A negyeddöntőben 4-2-es összesítésben verték ki a Luganót. A csapatból ketten jók, D'Agostini (3+2) és Pyatt (1+3) érzett rá a Zürich elleni meccsekre. A kapuban vannak gondjaik, Mayer 89,5 százaléka és 3,55-ös gólátlaga rossz, de a helyére kétszer csereként beugró Descloux 81,5-ös mutatója botrányos.

021. Zürich - Servette, 1 (1.60) - Tippmix

A párharc első meccsét 5-2-re nyerte a Zürich, majd 6-3-ra otthon a Genéve-Servette. A harmadik meccsen 2-1-es genfi siker született hosszabbításban, kedden viszont 8-0-ra jégbe gyalulta ellenfelét a Zürich idegenben. Ha a ZSC átmentette remek formáját, a genfieknek esélyük sem lesz csütörtökön.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!